Eerste elftal

Vlap ziet reden voor te lage ondergrens en kijkt jaloers naar ploeggenoten

Vlap ziet reden voor te lage ondergrens en kijkt jaloers naar ploeggenoten

Michel Vlap heeft meer dan voldoende basiskwaliteiten om een goede speler te zijn bij FC Twente. Toch komt dat er lang niet altijd uit bij de 26-jarige middenvelder annex aanvaller. Vlap speelt te vaak wedstrijden waarin hij niets laat zien. Dat beseft hij zelf ook en is hij ook mee aan het werk samen met de technische staf.

"De trainer is er vooral mee bezig dat het hier goed zit bij me", zegt Vlap tegenover Voetbal International, terwijl hij tegen de zijkant van zijn hoofd tikt. "Ik ben nogal perfectionistisch. Heb de lat hoog liggen voor mezelf, misschien wel te hoog soms. Ik moet leren accepteren dat het soms wat minder lukt dan normaal, en dan voor een 6’je gaan. Maar nog te vaak gaat mijn koppie dan naar beneden. En als ik dan slecht speel, speel ik ook écht slecht. Die schommel moet uit mijn spel. Aan de bal moet ik altijd een 6 halen, dat moet de basis zijn. Met de druk van buitenaf is dat de kunst. Je moet onverstoorbaar zijn."

"Ricky van Wolfswinkel is in onze groep daarin een voorbeeld voor mij. Robin Pröpper ook. Hij raakt niet in de war van een foutje, maar blijft anderen helpen en houdt zijn waarde. Een grote kwaliteit. Ik wil dat ook kunnen. Nu is het nog zo dat ik bijvoorbeeld een geweldige actie maak, vervolgens op de lat schiet en daar enorm van baal. Dan zit ik in de rust te schelden op mezelf. Maar dan zegt Ricky: 'Schijt aan die lat man, was een geweldige actie, zo nog een keer.' Ik werk eraan dat zo’n reactie ook vanuit mezelf komt", besluit Vlap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties