Eerste elftal

Voorbeschouwen: Oosting treft leermeester Hake, laatste thuisoverwinning 10 jaar geleden

Voorbeschouwen: Oosting treft leermeester Hake, laatste thuisoverwinning 10 jaar geleden

Zondagmiddag mag FC Twente bewijzen dat de verliespartij tegen FC Utrecht een slippertje was. De ploeg van Joseph Oosting verspeelde afgelopen weekend drie dure punten tegen de ploeg van Ron Jans en dat leverde de nodige kritiek op. Met name Smal en Brenet moesten het ontgelden. Komend weekend wacht de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles, de verrassende nummer zes van de eredivisie. De aftrap is om 14:30 uur in een nagenoeg uitverkochte Grolsch Veste.

Onderlinge resultaten

Het wordt zondag de 31e keer dat FC Twente de Eagles ontvangt in eigen stadion. Van de voorgaande 30 wedstrijden werden er 21 gewonnen, werd er zes keer gelijkgespeeld en slechts drie keer verloren. Wat opvalt is dat FC Twente de laatste drie thuiswedstrijden niet heeft weten te winnen. De laatste twee edities eindigden in een gelijkspel en de wedstrijd daarvoor werd verloren. De laatste thuisoverwinning dateert van bijna tien jaar geleden. Op 13 september 2014 won FC Twente met 2-1. De Twentse doelpuntenmakers waren toen Luc Castaignos en Jesús Manuel Corona.

Topscorers

Kijken we naar de spelers die het meest productief waren in de thuiswedstrijden tegen Go Ahead Eagles, dan staat Jan Jeuring met stip bovenaan met tien doelpunten. Dick van Dijk volgt met afstand op de tweede plek met vier doelpunten. Drie spelers delen positie drie met drie goals: Prince Polley en René van de Kerkhof van FC Twente en Gerrit Niehaus van Go Ahead Eagles.

Oosting vs Hake

Net als vorige week neemt FC Twente het opnieuw op tegen een ploeg met een oud-Twente-trainer aan het roer. Deze keer is het de beurt aan René Hake. Die was in totaal zeven jaar werkzaam bij FC Twente, waarvan veertien maanden als hoofdtrainer. Hij werd de leermeester van Oosting die in het verleden stage liep bij FC Twente toen Hake trainer was van Onder 19. Maar hoe zijn de onderlinge resultaten in de eredivisie?

Vier keer stonden beide oefenmeesters tegenover elkaar in de eredivisie. De balans is positief voor Oosting, want hij won twee keer, speelde een keer gelijk en verloor een keer. Een van de twee overwinningen is van eerder dit seizoen toen FC Twente met 1-3 won op bezoek in de Adelaarshorst.

Oud-spelers

Binnen de selecties van beide teams zijn er slechts twee spelers die een verleden hebben bij de tegenstander. Het betreft twee spelers van Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lang en Luca Everink. De Lange stond 2017 en 2022 onder contract in Enschede. Everink speelde een stuk langer bij de Tukkers. Hij droeg iets meer dan tien jaar het Twentse Ros op zijn borst.

Opinie: Wat zijn jouw verwachtingen voor de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties