Eerste elftal

Voorbeschouwing: FC Twente op zoek naar herhaling van verleden tegen Excelsior

Voorbeschouwing: FC Twente op zoek naar herhaling van verleden tegen Excelsior

Vrijdagavond 20:00 speelt FC Twente tegen Excelsior. De Tukkers zullen het opnemen tegen de Kralingers in de Grolsch Veste. De Enschedeërs staan momenteel op plek vier met dertig punten, daar waar Excelsior op plek tien staat met zestien punten. De wedstrijd zal gespeeld worden in een vol stadion, er zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar.

Op 31 augustus 2022, de vorige thuiswedstrijd tegen Excelsior, won FC Twente met 4-0. Doelpuntenmakers toen waren Denilho Cleonise, Christos Tzolis en tweemaal Vaclav Cerny. Dit was de tweede thuisoverwinning van het vorige seizoen, de Tukkers zouden hele seizoen ongeslagen blijven in eigen huis. De laatste thuiswedstrijd werd verloren van PSV, waardoor de reeks van vierentwintig ongeslagen wedstrijden ten onder ging. Tegen Excelsior zal de eerste wedstrijd worden van mogelijk een nieuwe lange ongeslagen reeks.

Mocht FC Twente de wedstrijd winnen en AZ punten verliezen tegen FC Almere City dan neemt het de derde plek over van de Alkmaarders. Verliest Feyenoord donderdagavond thuis van Volendam, dan heeft het zelfs kans op de tweede plek. Kortom, genoeg om voor te spelen.

In eerdere ontmoetingen in de Grolsch Veste, 2017 en 2016, werd er respectievelijk 1-3 en 2-0 gespeeld. De top doelpuntenmaker uit alle gespeelde wedstrijden is oud-spits van FC Twente Jan Jeuring met maar liefst acht treffers. De grootste thuis overwinning werd gehaald in het seizoen 1970-1971, waarin er met 5-0 gewonnen werd. Lukt het de Tukkers vrijdagavond om met zulke overtuigende cijfers te winnen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties