Eerste elftal

Voorbeschouwing: Oosting kan oude vriend Hake pijn doen en einde maken aan ongekende reeks

Voorbeschouwing: Oosting kan oude vriend Hake pijn doen en einde maken aan ongekende reeks

HET IS MATCHDAY! We nemen het vanmiddag op tegen Go Ahead Eagles. Het duel in De Adelaarshorst gaat om 14:30 uur van start. Het zal geen eenvoudige wedstrijd worden: 'Kowet' verloor al dertien thuisduels op rij niet meer. Aan deze ongekende reeks, waar de 2-0 tussen Go Ahead Eagles en FC Twente van vorig seizoen ook tussen zit, kan de ploeg van trainer Joseph Oosting vandaag een einde maken. Daarmee kan hij zijn oude vriend René Hake pijn doen.

Als we kijken naar het verleden, is FC Twente eigenlijk helemaal niet zo slecht in Deventer als het misschien voelt. De vier uitduels tegen Go Ahead Eagles voorafgaand aan de 2-0 nederlaag van vorig seizoen werden namelijk allemaal gewonnen. Afgelopen seizoen wist een gehavend FC Twente deze reeks echter niet voort te zetten: de Tukkers gingen er kansloos af.

In zijn trainerscarrière speelde Joseph Oosting viermaal tegen Go Ahead Eagles. Met RKC Waalwijk won hij twee keer, speelde hij eenmaal gelijk en werd er één keer verloren. Bij de enige nederlaag van Oosting zat het niet mee: pas in de 95e minuut maakte Isac Lidberg de winnende goal op De Adelaarshorst.

Over Oosting gesproken: bij het duel komt hij een oude vriend tegen, namelijk Go Ahead Eagles-trainer René Hake. De twee speelden samen in de jeugd van FC Emmen en tussen 2010 en 2012 was Oosting assistent-trainer van Hake bij de Drentse club. Nu spelen de 51-jarige mannen, die binnenkort allebei 52 worden, tegen elkaar. De trainers kijken ernaar uit.

Het kan een heerlijke voetbalmiddag voor de supporters van FC Twente worden: om 12:15 uur is er al een heerlijk voorproefje met Feyenoord - PSV en om 14:30 uur begint de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk en wordt live uitgezonden op ESPN 3. Om 14:00 uur begint de voorbeschouwing op de wedstrijd. Wij hopen jullie terug te zien bij ons liveblog, waar je voor, tijdens en na de wedstrijd terechtkan voor informatie over de wedstrijd en zaken kan bespreken met de medesupporters. Rond 13:00 uur zal het liveblog live gaan.

Voorspel en win onze Voetbalpool!

Appgebruikers kunnen voorspellen via deze link.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties