Eerste elftal

Voormalig veelbelovend Twente-talent tekent contract op derde Zweedse niveau

Voormalig veelbelovend Twente-talent tekent contract op derde Zweedse niveau

In 2014 nam FC Twente de Zuid-Afrikaanse middenvelder Nhlakanipho 'Nana' Ntuli over van Orlando Pirates. Hij tekende een vijfjarig contract in Enschede. De verwachtingen waren hooggespannen, maar werden nooit waargemaakt. Hij maakte minuten bij Jong FC Twente in de eerste divisie, maar speelde nooit voor het eerste elftal. Omdat hij een grootverdiener was en zelf ook geen toekomst meer zag bij FC Twente, werd zijn contract begin 2016 ontbonden.

Een jaar later dook hij op bij FS Stars, een club in Zuid-Afrika. Het dienstverband duurde een half jaar. Na bijna twee jaar zonder club ging hij spelen bij Sportis Lochowo in Polen, een club die een jaar eerder werd opgericht en momenteel uitkomt op het vijfde niveau. Hj speelde daar ruim twee jaar en in de zomer van 2021 tekende hij een contract in Slowakije bij Kosice.

Daar ging Ntuli in de zomer van 2022 ook weer weg. Hij zat zonder club, maar heeft nu een nieuwe werkgever gevonden. Hij gaat spelen bij Dalkurd FF, dat uitkomt op het derde Zweedse niveau. Ntuli is blij dat hij voor Dalkurd FF mag gaan spelen. "Het voelt goed om bij deze fijne club te zijn en ik kijk ernaar uit om alles te geven voor de club. Dit is een grote club met veel ambitie", besluit de inmiddels 26-jarige middenvelder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties