Eerste elftal

Vorm van Unnerstall al jaren ongeëvenaard in de eredivisie

Vorm van Unnerstall al jaren ongeëvenaard in de eredivisie

Hoewel FC Twente in 2024 niet alles heeft gewonnen, krijgt de ploeg in de competitie maar weinig goals tegen. De Tukkers hebben er inmiddels vijf eredivisieduels opzitten - AZ-thuis, NEC-uit, Feyenoord-uit, RKC-thuis en Excelsior-uit - en kregen maar twee doelpunten tegen. Hiermee heeft FC Twente de minst gepasseerde verdediging van alle eredivisieclubs sinds de start van dit jaar.

Unnerstall moest alleen in de thuiswedstrijd tegen AZ en de uitwedstrijd tegen NEC één keer vissen. Tegen Feyenoord, RKC en Excelsior werd telkens de nul gehouden. Goed voor Unnerstall die hierdoor een aantal mooie bonussen heeft verdiend, maar zeker ook voor de rest van de spelers die alleen maar meer vertrouwen krijgen.

FC Twente staat dus bovenaan op de lijst met de minste tegengoals in 2024. Feyenoord en Almere City volgen met drie tegengoals en daarna komt pas PSV dat al vier keer een tegentreffer moest incasseren. Ook FC Utrecht, komend weekend de tegenstander van FC Twente, is 2024 redelijk goed begonnen met slechts vier tegentreffers.

Dat er een grote rol is weggelegd voor Unnerstall mag geen verrassing meer heten. De Duitser blinkt bijna wekelijks uit onder de lat bij FC Twente en dat blijkt ook uit de cijfers die ESPN optekende sinds zijn komst bij FC Twente. Sinds medio 2021 is hij met afstand de doelman die de meeste tegengoals heeft voorkomen. Er werd hierbij gekeken naar het aantal Expected Goals die hij tegen heeft gehouden. Dat waren er maar liefst 23,3. Op de tweede plek volgt Nick Olij van Sparta met 15,5 en op plek drie volgt Feyenoord-goalie Justin Bijlow met 9,0 voorkomen doelpunten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties