Eerste elftal

Vormen Zerrouki, Salah-Eddine en Vlap het ideale middenveld van FC Twente?

Vormen Zerrouki, Salah-Eddine en Vlap het ideale middenveld van FC Twente?

Door de afwezigheid van Michal Sadílek, Wout Brama en Mathias Kjolo werd Ron Jans gedwongen om te gaan schuiven op het middenveld. Zerrouki is de onbetwist nummer één als verdedigende middenvelder, maar op de twee posities daarvoor is het nog stuivertje wisselen. Vlap speelde enkele wedstrijden op 8 met Steijn op 10, maar afgelopen zondag was Vlap weer de nummer 10 en was het Salah-Eddine die startte op 8.

Een samenstelling die goed is bevallen. Salah-Eddine speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen en koppelde prima met Zerrouki. "Zerrouki en Salah-Eddine waren tegen AZ echt goed", is ook de conclusie van Tijmen van Wissing. "Het was ook geen vanzelfsprekendheid dat Salah-Eddine daar zou gaan spelen. Een aantal had daar Steijn verwacht met Vlap weer iets meer in de controle. Maar dit was zo goed."

"Het is een extra dimensie op het middenveld, want Salah-Eddine kan echt iemand voorbij spelen met een lichaamsschijnbeweging. Dan heb je en de precisie, het bal afpakken en het jagen van Zerrouki, dan de brille van Salah-Eddine en als je daar dan een goede nummer tien bij hebt, dan is dat wel een heel lekker trio. Maar die goede nummer tien ontbreekt nog."

Toch zijn er ook verbeterpunten voor de huurling van Ajax. Aanvallend ziet het er allemaal prima uit, maar verdedigend moet het beter. "Het viel me ook op dat Salah-Eddine enorm gecoacht moest worden door Pröpper om ook verdedigend tactisch goed te staan", besluit Van Wissing licht kritisch.

Poll

Wat is jouw ideale middenveld met de huidige fitte middenvelders?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties