Eerste elftal

Vraagtekens bij titel Unnerstall: "Armoedig als je keeper je beste speler is"

Vraagtekens bij titel Unnerstall: "Armoedig als je keeper je beste speler is"

Na de 7-2 overwinning tegen FC Volendam werd Lars Unnerstall uitgeroepen tot speler van het seizoen. Een grote eer voor de Duitser die alweer bezig is aan zijn derde seizoen onder de lat bij FC Twente. Bij de podcast De Oosttribune ontstaat er een discussie als de verkiezing van Unnerstall tot speler van het jaar ter sprake komt. Is de uitverkiezing wel terecht?

"Ja", is de duidelijke mening van oud-Twente-trainer Jan van Staa. "Als je kijkt naar wat hij gepresteerd heeft dit jaar. Er staat wel een persoonlijkheid voor die ploeg." Zelf vond Unnerstall het verrassend dat hij was verkozen tot speler van het jaar. "Omdat hij kijkt naar de tegendoelpunten. Maar we hebben ook gekeken naar zijn reddingen. Ik vind wel dat hij een prijs verdient en ik gun hem deze van harte."

"Maar wat zegt dat over de rest van het elftal?', vraag Nico Wantia zich af. "Dat een ploeg die derde wordt en de derde voorronde Champions league ingaat, dat daar de uitblinker de keeper is? Ik vind het een beetje armoedig als je derde wordt en je keeper is de beste speler. We hebben het er al vaker over gehad. De artiesten (Misidjan en Cerny, red.) zoals Oosting ze noemde, die zijn afgelopen zomer vertrokken en er zijn wat dienstbare spelers voor teruggekomen zoals Daan Rots. Die kan prima cijfers overleggen, maar dat is niet per se een speler waarvoor je naar het stadion komt."

Wissing grijpt in. "Armoede en Unnerstall gaan bij mij niet in één zijn samen. Als je derde wordt en je hebt Unnerstall... Ik zit al 40 jaar in het vak en geloof me, zo'n doelman als Unnerstall ga je nooit meer in het shirt van FC Twente zien. Kijk nog even die redding uit bij PSV terug. Dat is wereldklasse." Wantia: "Maar zoals Unnerstall zelf ook zei, daar koop je niets voor want je verliest daar gewoon. Die redding heeft niets opgeleverd." Wissing: "Deze misschien niet, maar de rust die Unnerstall dit seizoen heeft uitgestraald, dat is toch ook heel belangrijk geweest? Kom op nou." Van Staa besluit: "Het gaat om het totale plaatje. Wat hij voor een reddingen verricht. Wat hij uitstraalt aan plezier en bij het tegenhouden. Daar voel je je als supporter veilig bij. Rustig zitten."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties