Eerste elftal

Vrees voor nederlaag Ajax tegen FC Twente: "Breken ze de hele ArenA af"

Vrees voor nederlaag Ajax tegen FC Twente: "Breken ze de hele ArenA af"

Komend weekend staat voor FC Twente de uitwedstrijd tegen Ajax op het programma. Het wordt een totaal andere wedstrijd dan gebruikelijk, want Ajax is dolende. Bestuurlijk is het een chaos en ook sportief gaat het de Amsterdammers niet voor de wind. Afgelopen weekend werd er met 6-0 verloren bij aartsrivaal Feyenoord en zakte het naar de zesde plek op de ranglijst. De supporters waren woedend en een deel van hen wachtte de bus op bij de ArenA om hun onvrede te uiten.

"Het is zo'n los zand", is de conclusie van Ajacied René Wagelaar in het praatprogramma VoetbaTijd. "Die Hato loopt er bij alsof hij al twintig jaar Champions League voetbalt. Kaplan is alleen maar een sloper en begint te truken achterin. Taylor is zwaar over het paard getild en Bergwijn heeft het hele seizoen nog niet gelopen." En wat vind je van de trainer Van 't Schip? "Als daar een trainer voor de groep staat die ze kan prikkelen om wel te willen winnen. Dan ben je al een heel eind. Maar daar moet je John van 't Schip niet voor halen."

Voor Ajax is het een verloren seizoen en Heubach verwacht nog langer zwaar weer in Amsterdam. "Dit gaat wel een paar jaar duren. Ik zei net voor de uitzending tegen René: Ajax is net het FC Twente van een aantal jaren geleden. Toen ze degradeerden naar de Keuken Kampioen Divisie. Ik denk dat Ajax nu in deze situatie zit en dat ze er niet zo snel meer uitkomen. Moet je kijken wat daar nog loopt. En dan krijg je weer dat wat er met Alex Kroes is gebeurd. Het stapelt zich steeds verder op."

Dan door naar de voorspellingen van de wedstrijd. Heubach verwacht een ruime overwinning van FC Twente in de Johan Cruijff ArenA. Of hij zelf ook even een kijkje gaat nemen? "Waarom moet ik daar naar toe? Ik weet toch dat FC Twente wint. 1-3", luidt de voorspelling van de voormalig linksback van FC Twente. Wagelaar houdt het op een 2-2 gelijkspel. "Ze kunnen niet weer verliezen, dan breken ze de hele ArenA af."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties