Eerste elftal

Vrolijke Steijn na twee doelpunten tegen Go Ahead Eagles: "Het is wel een bepaalde opluchting"

Vrolijke Steijn na twee doelpunten tegen Go Ahead Eagles: "Het is wel een bepaalde opluchting"

Sem Steijn scoorde in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles tweemaal, hij kreeg de kansen voor een hattrick maar deze wist hij niet te benutten. De eerste goal maakte hij op aangever van Joshua Brenet, de tweede assists kwam van de andere back Gijs Smal. Met de dubbelslag staat hij op twaalf doelpunten in de eredivisie, al was het even geleden voor de aanvallende middenvelder dat hij gescoord had.

Steijn hield altijd het vertrouwen, maar is blij dat hij weer gescoord heeft. "Het is even geleden, dus de verwachtingen zijn dan hoog. Je hoort het vooral om je heen, maar ik weet dat ik mijn goals gewoon ga maken. Ik heb daar gewoon vertrouwen in, maar dan is het lekker dat hij erin valt. Dat is wel een bepaalde opluchting", vertelt de Hagenees na afloop tegenover ESPN.

De aanvallende middenvelder vindt de eerste goal het mooist. "Hele goede goal, ik denk dat dit (de eerste) de mooiste van de twee is. Goed in de diepte weglopen, heerlijk. De assist bij de tweede is ook echt goed. Hij wacht en wacht en op het laatste moment geeft hij de bal als ik uitstap. Dan kan ik hem zo binnenschieten en dat is wel gewoon top. Ook bewust door de benen gespeeld en dat geeft aan dat hij (Gijs Smal) wel kwaliteit heeft.

De mogelijkheden voor een derde treffer waren er voor Steijn, echter lukte het niet om deze te scoren. "Ik heb de kansen gehad. Zeker de bal die ik voorlangs schiet, die moet er eigenlijk met mijn kwaliteiten in." Dan had Joshua Brenet nog een assist gehad, al mag hij niet mopperen volgens Steijn. "Hij mag ook niet klagen, want hij heeft een goal gemaakt", vertelt hij grijnzend terwijl je Brenet buiten camera hoort lachen.

Het was volgens Steijn een stuk beter dan vorige week tegen FC Utrecht. "Tuurlijk, je wil een goede pot op de mat leggen. Dat hebben we vandaag gewoon gedaan. Go Ahead Eagles is geen slechte ploeg, verre van zelfs, die gaan ook nog veel punten pakken. Zij maken het overal lastig, dus het is gewoon een mooie overwinning", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties