Eerste elftal

Wagelaar begrijpt fluitconcert tijdens wissel Vlap: "Als je zo slecht presteert dan verdien je dat"

Wagelaar begrijpt fluitconcert tijdens wissel Vlap: "Als je zo slecht presteert dan verdien je dat"

Tijdens de afgelopen wedstrijd tegen FC Utrecht werd onder anderen Michel Vlap gewisseld. Gedurende deze wissel klonk er cynisch geklap en gejuich van de tribunes, maar ook werd de speler uitgefloten door het eigen publiek. Pröpper uitte zich hierover na afloop van de wedstrijd en vond dat dit niemand verder helpt. René Wagelaar begrijpt de mensen die floten wel en vindt het terecht.

Er is een discussie gaande of het gefluit van het publiek terecht was, oud-scheidsrechter Eric Braamhaar is van mening dat dit niet door de beugel kan. "Het is helemaal niet goed, maar het geeft aan hoe de sportwereld in elkaar zit. Het ene moment sta je op het podium en het andere moment hangt de galg klaar", oordeelt hij aan tafel bij Voetbaltijd.

Wagelaar vindt dat er bij de aanvallende middenvelder een nuance zit. "Vlap presenteert zich ook als de ster. Hij is joviaal naar mensen toe, dat zit namelijk in zijn karakter. Hij lacht ook met iedereen en zit bij Vak-p een biertje te drinken, maar op het veld laat hij het niet zien en als je dat steeds hebt dan gaat dat tegen je werken." De analist ziet een speler dan liever zijn mond houden. "Je kan dan beter een Kjolo zijn, die zie of hoor je niet en dat komt anders over bij de supporters."

Na afloop staat Vlap lachend bij oud-trainer van FC Twente Ron Jans. "Als je zo slecht presteert dan heb je dit verdiend. Dan gaat hij later nog bij Jans lopen lachen en dat snap ik dan al helemaal niet. Blijf in die situatie waarin je baalt, loop door en ga naar binnen. Het begint gewoon bij je nederig presenteren en gedragen."

Ook jeugdspeler Daan Rots werd in de voorgaande weken wel eens uitgefloten door het eigen publiek, Wagelaar vond dat net zo terecht. "Bij Rots hebben ze dat ook gedaan maar die presteert de laatste tijd wel veel beter. Toen hij werd uitgefloten was dat wel terecht, want hij was ook echt slecht." Al is de analist van mening dat niet alleen Vlap een fluitconcert 'verdiende'. "Vlap was gewoon dramatisch slecht, maar Smal en Brenet ook, hè. Laat daar geen misverstand over bestaan", besluit hij.

Opinie: Vind jij het terecht dat spelers zoals Vlap worden uitgefloten na een mindere wedstrijd? Laat het weten in de comments.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties