Eerste elftal

Wagelaar dolenthousiast: "FC Twente thuis verslaan is bijna onmogelijk"

Wagelaar dolenthousiast: "FC Twente thuis verslaan is bijna onmogelijk"

FC Twente heeft zondag hoge ogen gegooid tijdens de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Ajax. Na drie wedstrijden tegen relatief kleine clubs liet de ploeg van Joseph Oosting zien dat ook de topclubs niet veilig zijn in Enschede. Het meest opmerkelijke is dat de opvolgers van Zerrouki, Misidjan en Cerny, Eiting, Ünüvar en Van Bergen, gewoon op de bank zaten. Kjolo stond naast Sadílek op het middenveld, Daan Rots was met een goal en een assist belangrijk als rechtsbuiten en Vlap schitterde wederom in zijn nieuwe rol als verkapte linksbuiten.

De enige nieuweling in het team ten opzichte van vorig seizoen was Youri Regeer die noodgedwongen wordt ingezet als linksback. Een taak die hij uitstekend uitvoert. "FC Twente is definitief top vier van Nederland. Dat staat als een huis", is de conclusie van René Wagelaar. "Er is geen club die daaronder staat die in de buurt komt. Misschien Ajax als ze het iets aan het draaien krijgen. FC Twente thuis verslaan is bijna onmogelijk en uit gaan ze er zoveel winnen. Die worden dik top vier. Of ze moeten Mislintat nemen als technisch directeur. Dan wordt het snel plek dertien", grapt de analist die zelf een voorliefde heeft voor Ajax.

FC Twente heeft na vier wedstrijden de volle buit met twaalf punten. Alleen AZ en PSV deden hetzelfde en Ajax staat inmiddels alweer zeven punten achter. "Maar het is niet alleen de stand", vervolgt Wagelaar. "Het spel, hoe de club erop staat en ook de supporters. De hele club is top vier. Als ze dit met verstandige mensen zo volhouden, komt er niemand aan te pas."

Maar kan FC Twente meedoen om de titel? "Nee, daar komen ze in de breedte tekort. Kijk even naar PSV. Die hebben alleen op de bank al zoveel kwaliteit met onder andere Lozano. Ik denk niet dat FC Twente dat gaat redden. Als FC Twente de jeugd moet brengen, dan brengt PSV even Pepi en Lozano. FC Twente kan samen met AZ mee om plek drie", besluit Wagelaar aan tafel bij VoetbalTijd.

Poll

Op welke plek denk jij dat FC Twente dit seizoen gaat eindigen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties