Eerste elftal

Wagelaar kritisch over standbeeld Brama: 'Waarom hij wel en anderen niet?'

Wagelaar kritisch over standbeeld Brama: 'Waarom hij wel en anderen niet?'

Wout Brama wordt na Blaise Nkufo en Sander Boschker de derde speler die een standbeeld krijgt voor De Grolsch Veste. Dit doen de 31 supportersverenigingen de gestopte middenvelder cadeau. Rondom de thuiswedstrijd tegen Ajax van aankomende zondag is er een inzamelingsactie, waardoor supporters kunnen bijdragen aan het standbeeld.

René Wagelaar reageert wat cynisch op het nieuws over het standbeeld. "Dat kan, maar dan moeten ze hoofdingang verbouwen", zegt Wagelaar bij 1Twente Voetbaltijd. "Ze moeten meer ruimte krijgen, want als hij een standbeeld krijgt, geef ik er één aan Jan Streuer, Paul van der Kraan, Kick van der Vall, Jacob Malki, Eddy Achterberg... Ik kan er nog wel tien opnoemen."

"Dan ga ik die allemaal een standbeeld geven, want die hebben allemaal héél veel betekend voor de club. Onder die noemer krijg je een standbeeld, of niet?" Met andere woorden: er zijn veel meer mensen die veel meer hebben betekend? "Tuurlijk, er zijn er veel meer. Willy Berends, dag in nacht in touw voor de club. Zo kan ik er nog wel veel noemen. Waarom hij dat standbeeld moet hebben en die anderen allemaal niet, dat kan er bij mij niet in."

Wagelaar vindt dat FC Twente een voorbeeld moet nemen aan Willem II. "Als je honderd wedstrijden hebt gespeeld in het eerste, krijg je je naam ergens ingegraveerd. Dat vind ik wel heel mooi. Dan weet je precies: bij 99 heb ik pech gehad, bij 100 heb ik geluk. Dat is beter. Mensen denken nu: hij wel en ik niet? Die zullen er altijd zijn. Dat heb ik weleens gehoord. Dat die vinden: daar hoor ik eigenlijk ook wel bij. Er zijn veel mensen die wat voor die club doen, dag en nacht in touw zijn. Die krijgen die erkenning nooit", zegt Wagelaar.

De analist zegt niet dat Brama geen standbeeld verdiend, maar vindt dat er met twee maten gemeten wordt. "Het mag wel, maar dan moeten die anderen ook hetzelfde beoordeeld worden. Er zijn zoveel mensen die wat voor die club doen, heel veel dat niet opvalt en dat je niet eens weet", besluit Wagelaar.

Poll

Ben jij het eens met Wagelaar?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties