Eerste elftal

Wagelaar verkiest Steijn boven Vlap: “Heb liever een tien die er twaalf maakt per jaar”

Wagelaar verkiest Steijn boven Vlap: “Heb liever een tien die er twaalf maakt per jaar”

De wedstrijd van FC Twente tegen Fenerbahce voor de Conference League blijft de gemoederen bezighouden. FC Twente speelde een goede eerste helft, kwam op voorsprong en kreeg via Michel Vlap een grote kans om de tweede goal voor de Tukkers te maken. Vlap probeerde de bal met de buitenkant rechtervoet over de keeper te spelen, maar dat lukte niet. Het zou de laatste echte kans voor FC Twente zijn deze wedstrijd. Kort na de poging van Vlap kreeg Youri Regeer rood, na in eerste instantie geel te hebben gekregen na een overtreding op Mert Mürdür van Fenerbahce. De VAR greep in en Regeer moest alsnog het veld verlaten.

In de studio van Voetbaltijd geeft René Wagelaar zijn visie op de gebeurtenissen. Hij vindt het kantelpunt in de wedstrijd niet alleen het rood voor Regeer, maar eigenlijk ook het missen van de kans van Vlap. “Hij probeert het zo met de rechterbuitenkant. Als je daar nu Steijn hebt staan, die ramt de bal gewoon met links, of het stadion uit, dat ze hem nog zoeken nu, of hij gaat door de touwen. Dat had daar gemoeten, maar niet met het rechter buitenkantje zo slap.”

Op de vraag van presentator Mick van Halst waarom Vlap dan in de basis start geeft Wagelaar aan dat dat waarschijnlijk is om hem meer te laten scoren in de toekomst. “Maar ik zou altijd starten met iemand op die plek, die goals maakt.” Op de vervolgvraag wat nu de goede punten zijn van Vlap, blijft Wagelaar eerst stil en dan: “loopvermogen heeft hij wel en vaak goeie aannames, dat heeft hij altijd wel. Maar mijn voorkeur gaat uit naar een nummer tien die er ook twaalf maakt per jaar”, doelend op Sem Steijn.

Verschil

Tot slot geeft Wagelaar een voorbeeld van het verschil tussen Vlap en Steijn: “Die goal bij Hammarby, zo’n dropkick met links zou Vlap nooit maken. Die zou hem eerst met links aannemen en dan klaarleggen om met rechts te schieten, maar dan is de verdediger er alweer.”

Opinie: Ben jij het eens met Wagelaar dat bij FC Twente een aanvallende middenvelder altijd scorend vermogen moet hebben?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties