Eerste elftal

Wanprestaties Schalke 04 doen Unnerstall pijn: "Het is een schande"

Wanprestaties Schalke 04 doen Unnerstall pijn: "Het is een schande"

Lars Unnerstall is sinds twee seizoenen doelman bij FC Twente. In de zomer van 2021 kwam hij over van PSV, daarvoor speelde hij in Nederland bij VVV Venlo. In Duitsland speelde hij lange tijd voor Schalke 04, van 2008-2014 maar liefst zes jaar. De ploeg waar de Tukkers een vriendschap mee heeft, komt tegenwoordig uit in de tweede Bundesliga, maar presteert hier ondermaats.

Schalke 04 dat in het seizoen 2021-2022 nog promoveerde naar de Bundesliga staat momenteel op de veertiende plek in de tweede Bundesliga. Ook speelde het in het seizoen 2018-2019 nog Champions League, maar verkeert het nu in een absolute crisis vanwege de slechte prestaties. Het doet de keeper van FC Twente Unnerstall dan ook pijn om te zien hoe het met zijn oude club gaat.

Hij speelde immers zes jaar voor de ploeg. "Het is gewoon een schande. Nu moet je in de tweede divisielijst naar beneden kijken om S04 te vinden", vertelt hij in een interview met het Duitse Bild. Voor een degradatie vreest de doelverdediger echter niet. "Ik hoop en ben opgewonden dat het horrorscenario niet uitkomt en Schalke naar de 3e klasse degradeert. De club moet absoluut terug naar de Bundesliga, daar hoort het thuis."

De interviewer geeft aan dat er mogelijk spanningen binnen het team zijn en dat er problemen zijn geweest met de coaches van de ploeg uit Gelsenkirchen. Unnerstall heeft een duidelijke boodschap mocht dat zo zijn. "Als dat het geval is, zal Schalke de teamgeest snel weer moeten vinden. Hard werken, bij elkaar blijven, dat is waar de club en de fans voor staan." De keeper baalt en ziet in dat iedereen nodig is bij de wederopstand. "Ik hoop dat iedereen zichzelf weer bij elkaar kan rapen", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties