Eerste elftal

Wauw! Steijn internationaal erkend als 'Future Star'

Wauw! Steijn internationaal erkend als 'Future Star'

Hoewel Sem Steijn na de winterstop nog geen doelpunt heeft gemaakt, zijn zijn statistieken nog altijd uitstekend. De aanvallende middenvelder was in de eerste 21 wedstrijden van het seizoen goed voor tien doelpunten en twee assists. Daarmee staat hij nog altijd op de zesde plaats op de topscorerslijst van de eredivisie. Deze plek deelt hij met teamgenoot Ricky van Wolfswinkel.

De prestaties van Steijn zijn ook internationaal opgevallen. EA Sports heeft Steijn namelijk een erkenning gegeven als 'Future Star' in het spel FC 24, voorheen bekend als FIFA. In een periode van twee weken geeft EA Sport tientallen spelers met een veelbelovende toekomst zo'n onderscheiding. Steijn zit in een extra lijst met middenvelders, waarin ook onder andere de Marokkaanse WK-ster Azzedine Ounahi en PSV'er Ismaël Saibari een plaats hebben.

Steijn liet in zijn eerste seizoen bij FC Twente al zien over een neusje voor de goal te beschikken, dit seizoen heeft hij zichzelf in de basis gevochten en maakt hij weer veel doelpunten. Steijn kwam medio 2022 transfervrij over van ADO Den Haag en tekende een contract tot de zomer 2025, waarbij FC Twente de optie heeft het contract met een jaar te verlengen. De marktwaarde van Steijn wordt momenteel geschat op vijf miljoen euro. Alleen Gijs Smal, Michal Sadílek en huurling Myron Boadu hebben een hogere marktwaarde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties