Eerste elftal

Weghorst verzekerde sceptische klasgenoten als amateur al: "Hier ga ik later spelen"

Weghorst verzekerde sceptische klasgenoten als amateur al: "Hier ga ik later spelen"

Wout Weghorst werd pas op late leeftijd ontdekt als profvoetballer. Hij speelde in de jeugd bij NEO uit Borne en vertrok later naar DETO uit Vriezenveen, waar hij door Willem II op achttienjarige leeftijd werd opgepikt. Een jaar later ging hij naar FC Emmen, om weer twee jaar later naar Heracles Almelo te vertrekken. Daar brak hij definitief door.

Voordat de profclubs Weghorst in het vizier kregen, vertelde de spits als Media, Informatie & Communicatie-student aan Saxion in Enschede al aan zijn klasgenoten dat hij later spits van FC Twente zou worden. Dat vertelt oud-klasgenoot Kalum van Oudheusden van Voetbal International met een mooie anekdote.

"We reden in een boemeltje langs het Twente-stadion", weet Van Oudheusden zich goed te herinneren in VI ZSM. "Hij tikte tegen het raam en zei: 'Hier speel ik later, jongens'. Toen moest ik weleens lachen. Ik dacht: ja, het is goed Wout. Uiteindelijk is het dan helemaal mooi dat hij voor Manchester United en op het WK heeft gespeeld. Volgens mij was hij toen zeventien jaar."

Weghorst als student

Weghorst was aan de opleiding MIC een serieuze leerling, totdat hij ineens de kans kreeg Willem II te gaan voetballen. Psychologiedocent aan de studie Kirsten Hofman kan het moment dat Weghorst dat vertelde nog goed herinneren. "'Ik stop ermee', zei Wout ineens. Waarom stop je op driekwart van het jaar, dacht ik. 'Ik kan naar Willem II', zei-ie. Een profclub uit Tilburg. Ja, dat viel niet met een studie in Enschede te bereizen", vertelt ze in gesprek met SaxNow.

Dit gebeurde tijdens zijn eerste jaar, toen Weghorst hard op weg was om zijn propedeuse te behalen. Die wilde hij dolgraag hebben voor het geval dat een profcarrière er toch niet inzat, maar liet hij schieten om zich volop voor te bereiden op de kans bij Willem II. Uiteindelijk was een profcarrière ten slotte zijn droom. De kers op de taart zou voor Weghorst zijn om nog eens bij FC Twente te spelen en landskampioen te worden. Technisch directeur Arnold Bruggink wil de boomlange spits, die in de zomer 32 wordt, dolgraag naar Enschede halen, maar de vraag is of dit haalbaar is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties