Eerste elftal

Wegsturen Brenet luidt nieuw begin in voor Sampsted: "Daarom kun je niet verslappen"

Wegsturen Brenet luidt nieuw begin in voor Sampsted: "Daarom kun je niet verslappen"

Door het vertrek van Joshua Brenet is het nu aan Alfons Sampsted om te laten zien waarom Jan Streuer hem iets meer dan een jaar geleden transfervrij naar Enschede haalde. De verwachting was dat Brenet afgelopen zomer al zou vertrekken, maar hij bleef. Het duurde tot afgelopen week toen FC Twente besloot Brenet op non-actief te stellen nadat hij door de rechter tot een maand cel was veroordeeld. Wat kreeg Sampsted er zelf van mee?

"Ik kreeg in de WhatsAppgroep van de club mee wat er gaande was, maar eerlijk gezegd heb ik het ook meteen weer losgelaten. Hij was een concurrent van mij en we waren in een goed gevecht om minuten, maar het is niet aan mij om hier iets over te zeggen. Daar zijn andere mensen voor binnen de club", aldus de IJslander in gesprek met Ten Voorde van de Tubantia.

Toch is met Brenet zijn grootste plaaggeest vertrokken. Nadat Brenet terugkeerde van zijn blessure, was Sampsted zijn basisplek bij FC Twente weer kwijt. Hoe was dat? "Natuurlijk heb ik ook dagen dat ik even het goede gevoel mis, maar daar zet ik me doorgaans snel overheen. Alles heeft met je mindset te maken. Het gaat om twee dingen: wat is het beste voor het team en wat voor jezelf? Ben je er klaar voor of niet, als de ploeg je nodig heeft?"

"Ik heb in Zweden in dezelfde situatie gezeten en heb geleerd ermee om te gaan. Maar het zit voor een deel ook in me om altijd te blijven gaan. Je moet niet afhankelijk van anderen willen zijn. In voetbal is niets vanzelfsprekend. Niets is zo veranderlijk als deze wereld. Het kan van de een op de andere dag zomaar weer anders zijn. Dat zie je nu wel. Daarom moet je op alles voorbereid zijn en kun je niet verslappen."

Afgelopen zaterdag mocht hij Brenet vervangen, maar dat ging niet helemaal zoals gewenst. Hij kreeg tijdens de warming-up een tik op zijn kuit en aanvallend bracht hij te weinig. Dit was de reden dat Regeer na rust op de plek stond van Sampsted. Voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen staat er nog een vraagteken achter de naam van Sampsted, maar die verwacht zelf te kunnen starten. "Mijn vorm is goed. Als het moment daar is, moet je er klaar voor zijn", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties