Eerste elftal

Wens supporters lijkt niet in vervulling te gaan: Dit zijn de verwachte backs tegen Go Ahead

Wens supporters lijkt niet in vervulling te gaan: Dit zijn de verwachte backs tegen Go Ahead

Vorig seizoen waren Gijs Smal en Joshua Brenet de gevierde backs bij FC Twente. Met hun aanvallende kwaliteiten hadden ze een groot aandeel in het spel van de Tukkers. Afgelopen zaterdag stonden de vleugelverdedigers na langdurige blessures voor het eerst sinds Hammarby-uit op 3 augustus weer samen in de basis.

Het gaat echter nog niet van een leien dakje. Uit onze poll van afgelopen week bleek zelfs dat meer dan driekwart van de ruim 900 respondenten het tweetal graag weer uit de basis ziet verdwijnen. Dit ten koste van Alfons Sampsted en Youri Regeer, die het prima deden op de backposities.

Ook clubwatcher Leon ten Voorde ziet dat het afgelopen zaterdag tegen PSV niet helemaal goed ging met de backs. Hij verwacht echter niet dat Smal weer terug naar de bank gaat. "Smal speelde een hele ongelukkig wedstrijd, maar ik denk wel dat ze met hem gaan beginnen", vertelt Ten Voorde bij de podcast De Warming-up van TC Tubantia. "Dan heb je toch een linkspoot aan de linkerkant en je moet ook een beetje in het ritme komen. Het werkt natuurlijk ook niet bevorderlijk als hij er weer uitgaat."

"Maar dat is mijn inschatting. Vorige week zei ik ook dat ze met Sampsted zouden beginnen. Daar bleek ik faliekant naast te zitten, maar ik ga het nu weer proberen: ik denk dat ze nu wel met Sampsted gaan beginnen. Brenet heeft nog wat minder minuten in de benen en die was vorige week wel heel onwennig", aldus de clubwatcher.

"Je begon vorige week met twee backs die weinig ritme hebben. Ik heb weleens van trainers gehoord dat je nooit met twee twijfelgevallen moet beginnen, één is de max. Ik wil niet zeggen dat ze twijfelgevallen waren, maar ze komen wel terug van blessures. Sampsted is verdedigend gewoon stabieler. Ik ga ervanuit dat ze achterin gaan spelen met Sampsted, Pröpper, Van Hoorenbeeck en Smal", besluit Ten Voorde.

Welke elf namen zou jij aan de aftrap laten verschijnen in Deventer? Vul hieronder je opstelling in!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties