Eerste elftal

Werk aan de winkel voor Bruggink? "Als je Sampsted en Salah-Eddine ziet..."

Werk aan de winkel voor Bruggink? "Als je Sampsted en Salah-Eddine ziet..."

Alfons Sampsted en Anass Salah-Eddine vielen zondag allebei in tegen Ajax. De backs speelden geen goede wedstrijd. Sowieso hebben Sampsted en Salah-Eddine zich nog niet bewezen als waardige opvolgers voor Joshua Brenet en Gijs Smal. Daarom zou FC Twente na dit seizoen kunnen kijken naar een mogelijke nieuwe rechts- en linksback.

Leon ten Voorde vond de invalbeurten van de backs niet om over naar huis te schrijven. "Die 2-1 is helemaal ongekend. Wat Salah-Eddine doet op de achterlijn terwijl Rensch de bal gewoon over de achterlijn loopt. Er is niets aan de hand en dan zet hij daar zijn voet nog tegenaan. Het was tien minuten voor tijd en dan denk je: pak nu maar dat punt, want dat is het maximaal haalbare. En dan maak je zo'n oliedomme overtreding. Als je dit ziet, en ook die van de andere invaller Sampsted als rechtsback, dan denk ik dat er nog wel een links- en een rechtsback bij moet volgend seizoen", aldus de clubwatcher bij De Ballen Verstand. "Ik vind dat er een nieuwe links- en rechtsback bij moeten. Sampsted is echt een geweldige jongen voor de groep, het is een geweldig aardige jongen. Hij heeft gewoon een contract, dus hij moet niet weg, maar als er een mooi bod komt..."

Technisch directeur Arnold Bruggink wilde al anticiperen op het vertrek van Joshua Brenet door Shurandy Sambo te halen, maar dat lukte niet en zal ook niet meer gaan gebeuren. De back heeft een contract getekend bij het Engelse Burnley FC. Met Sampsted heeft FC Twente voor volgend seizoen één echte rechtsback in de selectie, terwijl ook Youri Regeer op rechtsback uit de voeten kan. Laatstgenoemde is echter van oorsprong een middenvelder en is verdedigend ook kwetsbaar gebleken.

Gijs Smal gaat na dit seizoen transfervrij vertrekken, hoogstwaarschijnlijk naar Feyenoord. Naast Salah-Eddine heeft FC Twente ook nog Mats Rots om het vertrek van Smal op te vangen, maar die is nog maar net achttien jaar. FC Twente zal daarom niet op hem gokken en een nieuwe linksback willen toevoegen aan de selectie. Onlangs maakten we al een lijst met mogelijk nieuwe linksbacks die na dit seizoen transfervrij zijn. Thomas Ouwejan bleek uit zes linksachters de favoriet onder de supporters. Naar verluidt heeft FC Twente de FC Schalke 04-verdediger ook daadwerkelijk op de lijst staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties