Eerste elftal

Wie wordt de tegenstander in de play-offs? "Laten we Go Ahead hopen"

Wie wordt de tegenstander in de play-offs? "Laten we Go Ahead hopen"

FC Twente speelt volgende maand de play-offs om Europees voetbal. De tegenstander wordt zondag bekend wanneer alle clubs tegelijkertijd spelen. De Tukkers gaan in de play-offs spelen tegen de nummer acht en dat kunnen nog drie ploegen worden. Go Ahead Eagles, SC Heerenveen en RKC Waalwijk strijden nog om een play-offs ticket.

"Mocht Go Ahead Eagles het worden, dat is wel een angstgegner geweest dit seizoen", begint Nico Wantia in de Oosttribune Podcast. Thijmen van Wissing vervolgt: "Heerenveen en Go Ahead hebben het tegen FC Twente beter gedaan over twee wedstrijden."

"Thuis tegen Go Ahead had Twente licht overwicht, maar het werd in de slotfase nog gelijk. In Deventer was Go Ahead heer en meester. Tegen Heerenveen hadden ze gewoon twee keer moeten winnen, zeker die uitwedstrijd waren ze veel beter", stelt van Wissing.

Hij heeft wel een voorkeur voor een tegenstander. "Laten we FC Twente - Go Ahead hopen, dat is geweldig. We zijn al zo verwend, al die jaloerse blikken van al die andere regionale media, dat is wel leuk om te zien. Maar je treft mogelijk wel een tegenstander die beter is gebleken over twee wedstrijden", aldus Van Wissing.

Heerenveen staat op dit moment op de achtste plek en speelt uitgerekend thuis tegen Go Ahead Eagles. De Deventenaren staan tiende met drie punten achterstand op Heerenveen. Het doelsaldo van de twee is gelijk met -8. RKC staat op de negende plek met twee punten achterstand op Heerenveen. De Waalwijkers spelen in Leeuwarden tegen het al gededradeerde Cambuur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties