Eerste elftal

Wijffels hoopt dat FC Twente zich gaat mengen in titelstrijd

Wijffels hoopt dat FC Twente zich gaat mengen in titelstrijd

Na twee speelronden is FC Twente terug te vinden op de tweede plek met zes punten. De Tukkers wonnen de eerste speelronde met 4-1 bij het debuterende Almere City FC en won afgelopen zondag met 3-1 van de andere promovendus PEC Zwolle. Naast FC Twente zijn er nog maar drie andere clubs die na twee speelronden de volle buit hebben: koploper AZ, PSV en sc Heerenveen. Opvallend is dat Ajax de eerste punten verspeelde door gelijk te spelen bij Excelsior en regerend landskampioen Feyenoord na twee gelijke spelen nog maar twee punten heeft en twaalfde staat.

Hoewel het seizoen nog maar net is begonnen, wordt AD-journalist Maarten Wijffels gevraagd naar zijn verwachting van dit seizoen. Mede omdat twee clubs uit de traditionele top drie al punten hebben laten liggen tegen kleinere clubs. Hij vindt het een lastige vraag, maar denkt dat PSV er op dit moment het beste op staat.

"Ik zag voor dit seizoen geen uitgesproken favoriet en die is er volgens mij nog steeds niet. Je kunt alleen zeggen dat PSV goed gestart is en een ruime bank heeft. Vorig jaar deden de invallers het bij Feyenoord, dat heeft PSV voorlopig in sterke mate. PSV heeft nu even poleposition, maar het is nog te vroeg om daar uitspraken over te doen."

Ook hoopt hij dat AZ en FC Twente zich dit seizoen gaan mengen in de strijd om de titel. "AZ heeft best wat bij elkaar gehouden en daardoor moet je eigenlijk verwachten dat ze ook bovenin mee gaan spelen. Maar vorig seizoen hebben ze drie keer nagelaten de koppositie te pakken, wordt dat nu anders? Net als AZ heeft ook FC Twente de selectie redelijk bij elkaar weten te houden. Een club die zich volgens Wijffels ook wel mag gaan mengen. "FC Twente mag ook meedoen. Maak het zo hard en zo spannend mogelijk bovenin."

Poll

Is meedoen om de titel realistisch voor FC Twente?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties