Eerste elftal

Wissel op de flank aanstaande? Bankzitter klopt nadrukkelijk op de deur

Wissel op de flank aanstaande? Bankzitter klopt nadrukkelijk op de deur

De buitenspelers dit seizoen ontvangen ontzettend veel kritiek. Waar we vorig seizoen Vaclav Cerny en Virgil Misidjan hadden, staan daar de laatste wedstrijden Michel Vlap en Daan Rots. Beide spelers scoorden tot op heden slechts tweemaal in de eredivisie. Daar waar Rots vijfmaal de beslissende pass gaf, deed Vlap dit tweemaal. Is het tijd voor Mitchell van Bergen en Younes Taha?

In de gespeelde wedstrijd tegen NEC, die eindigde in 3-3, werden beide buitenspelers gewisseld. Michel Vlap werd vervangen door Mitchell van Bergen en Daan Rots door Younes Taha. Tijdens de Oosttribune uit Tijmen van Wissing zijn kritiek op het spel van Rots tegen de club uit Nijmegen: "Die was echt heel pover." Toch ziet hij Mitchell van Bergen niet als ideale opvolger van de rechtervleugelspeler.

"Van Bergen heeft nog niet aangetoond dat hij verder is dan Daan Rots." De clubwatcher vond Daan Rots tot aan de wedstrijd tegen Heracles zelfs de speler met het beste rendement. Vandaar dat hij het te vroeg vindt voor de wissel tussen de twee vleugelspelers. "Het gaat over twee wedstrijden dat ik hem niet goed vond, dus ik zou die nog niet wisselen."

Aan de linkerkant staat de van origine aanvallende middenvelder Michel Vlap, die fungeert vaak als verkapte linksbuiten. Tegen onder anderen Ajax liep hij veel tussen de linies en ging hij vaak naar binnen. Echter stellen tegenstanders zich daar nu ook op in, waardoor de effectiviteit hiervan vermindert. Het alternatief op zijn plek is de van PEC Zwolle overgekomen Younes Taha. Hij maakte een goede indruk op Van Wissing met zijn invalbeurt tegen NEC.

"Taha viel dreigend in en had een paar scherpe voorzetten. Ik hou er wel van dat Taha krijt aan de schoenen houdt." Aan de kwaliteiten van Vlap twijfelt hij niet, maar hij ziet Vlap liever op het middenveld. Nico Wantia verwacht dat de verandering niet de eerstvolgende wedstrijd zal plaatsvinden. "De volgende wedstrijd is tegen PSV, dus dan ga je het niet veranderen. Maar wordt het niet langzamerhand tijd om bijvoorbeeld Taha de kans te geven?", besluit hij vragend.

Opinie:
Welke twee buitenspelers hebben jouw voorkeur?


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties