Eerste elftal

Wissel op het middenveld positief voor Ugalde: "Hij heeft baat bij Eiting"

Wissel op het middenveld positief voor Ugalde: "Hij heeft baat bij Eiting"

Carel Eiting werd afgelopen zomer overgenomen van FC Volendam. De middenvelder kwam in de eerste helft van het seizoen niet veel in actie, aangezien Mathias Kjolo een hele stabiele factor bleek. In de afgelopen drie wedstrijden startte Eiting, tijdens het bekerduel en de wedstrijd van NEC ging dit ten kostte van Kjolo. Tijmen van Wissing denkt dat Manfred Ugalde baat heeft bij de aanwezigheid van Eiting op het middenveld.

Van Wissing zag hoe Eiting het middenveld tijdens de wedstrijd tegen AZ domineerde. De geboren Amsterdammer bracht iets wat er bij FC Twente naar zijn mening nog ontbrak in het spel. "Ook de korte combinaties waren echt dat je dacht dat is het verfijnde wat je nog wel iets meer wil zien bij FC Twente", oordeelt hij tijdens De Oosttribune.

Eiting is opgeleid bij Ajax en heeft daarom het zogenoemde 'Ajax DNA'. Spelers die opgeleid zijn bij de club willen vaak naar voren voetballen, kaatsen veel en hebben een bepaalde flare. De drang om aanvallend te spelen en de combinatie aan te gaan is volgens Van Wissing bevorderlijk voor centrumspits Ugalde. Die is namelijk ontzettend sterk aan de bal, waardoor het vinden van zo'n combinatie gemakkelijk is voor de middenvelder.

"Het lijkt mij dat Ugalde enorm veel baat heeft bij Eiting, die alles in één keer doorspeelt. Af en toe een functioneel hakje had en daar profiteert Ugalde natuurlijk ook heel erg van", besluit Van Wissing. Kjolo maakte echter in de eerste seizoenshelft een hele goede indruk, dus trainer Joseph Oosting staat nu voor een dilemma.

Opinie: Wie heeft jouw voorkeur op het middenveld Eiting of Kjolo? Laat het weten in de comments.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties