Eerste elftal

Woede om rol van scheidsrechter Dieperink bij goal Sparta

Woede om rol van scheidsrechter Dieperink bij goal Sparta

FC Twente heeft afgelopen wedstrijd met 2-1 van Sparta gewonnen. Lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Tukkers, totdat Pelle Clement in de 87e minuut van verre afstand de bal achter Lars Unnerstall schoot. De Spartanen kregen hoop, dus werd het nog even billen knijpen. Al had scheidsrechter Rob Dieperink een belangrijk aandeel bij de goal van de centrale middenvelder volgens Jan van Staa.

Van Staa was aanwezig bij de wedstrijd en zag met eigen ogen gebeuren hoe Younes Taha de bal niet kon pakken omdat arbiter Dieperink ervoor stond. "Ik zit naar dat doelpunt van Sparta te kijken en die Dieperink loopt gewoon weer in de weg om die speler (Taha) te blokkeren", oordeelt hij tijdens de Oosttribune.

De oud-trainer was in het algemeen niet te spreken over het optreden van de 35-jarige arbiter. "Hij was de hele wedstrijd al niks, dan denk je: had hem als Taha zijnde ondersteboven gelopen die scheidsrechter. Hierdoor schiet die clement hem geweldig binnen, want dat moet ook gezegd worden. Alleen die Dieperink was gewoon echt even minder."

Tijmen van Wissing zat naast Van Staa en zag hem helemaal losgaan. "Taha had ook meer moeten doen alleen jij had het schuim op de mond als het over Dieperink ging. Ik vond hem ook niet goed, maar hoe jij tekeerging dat was alsof hij achter je schoolvriendinnetje aanging." De oud-trainer lacht, maar blijft bij zijn standpunt. "Gewoon ondersteboven kegelen, dan was er niks aan de hand geweest", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties