Eerste elftal

Youri Mulder verbaasd over droogte Vlap: "Maakt altijd wel goals"

Youri Mulder verbaasd over droogte Vlap: "Maakt altijd wel goals"

Ondanks dat Michel Vlap vorig seizoen niet altijd goed speelde en slechts vijf keer scoorde, nam FC Twente de gok om hem voor twee miljoen euro over te nemen van RSC Anderlecht. Bij de club en ook bij Vlap zelf heerste het geloof dat hij meer zou gaan scoren. Na een sterk begin van het seizoen met een aantal goals in de oefenwedstrijden en de Conference League staat Vlap echter droog: de middenvelder maakte dit eredivisieseizoen nog geen enkele treffer.

"Het is echt wel vervelend dat hij nog niet heeft gescoord", zegt Youri Mulder bij VoetbalTijd. "Maar hij werkt wel hard voor de ploeg. Op zich draait de ploeg een goed seizoen." Presentator Mick van Halst geeft aan dat Vlap met zijn vrolijkheid een belangrijke factor in de kleedkamer is. Mulder reageert. "Jazeker, maar vrolijkheid is niet het enige dat je moet brengen." René Wagelaar is het hiermee eens. "Dan ga ik morgen ook tekenen."

Mulder gaat verder. "Vlap is normaalgesproken niet een speler die nooit doelpunten maakt, hij maakt altijd wel goals. Hij heeft de techniek er wel voor en hij heeft het neusje er ook wel voor, maar als je zo lang niet scoort, is dat wel heel opvallend", aldus de oud-spits van FC Twente.

Wagelaar stelt dat Vlap na zijn transfer van sc Heerenveen naar Anderlecht nooit meer de oude is geweest. Mulder, die het Belgische en Duitse voetbal goed volgt, is het hier niet mee eens. "Hij begon heel goed bij Anderlecht. Bij Bielefeld begon hij ook heel goed. Hij scoorde tegen Bayern München." Wagelaar reageert. "Hij was maar heel kort goed, ook bij FC Twente."

Het is wel echt zo dat Vlap bij sc Heerenveen zijn beste tijd kende. In het seizoen 2018-2019 maakte hij in 34 eredivisiewedstrijden zestien goals en gaf hij zes assists. RSC Anderlecht was enthousiast en nam hem voor zo'n zeven miljoen euro over. In zijn eerste seizoen ging het nog aardig: in 23 wedstrijden maakte hij tien goals en gaf hij drie assists. Daarna kwam Vlap echter niet meer veel aan spelen toe bij de Belgische club en ook bij Arminia Bielefeld en FC Twente heeft hij het uitstekende moyenne van zijn Heerenveen-tijd nog niet kunnen herhalen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties