Eerste elftal

Zerrouki kan spelen tegen FC Twente na blamage op de Afrika Cup, ook Minteh keert terug

Feyenoord-trainer Arne Slot kan komende zondag gewoon beschikken over Ramiz Zerrouki en Yankuba Minteh. Beide spelers waren de afgelopen weken afwezig wegens deelname aan de Afrika Cup. Zerrouki werd opgeroepen door de bondscoach van Algerije en Minteh door de bondscoach van Gambia. Voor beide spelers eindigde het toernooi in mineur, want zowel Algerije als Ghana werden uitgeschakeld in de poulefase.

Algerije verloor de laatste wedstrijd in de poule met 1-0 van Mauritanië. Een ware blamage voor het land dat het toernooi in 2019 nog wist te winnen. Zerrouki startte in de basis, Algerije was de dominante partij, maar kreeg de bal niet in het net. Algerije eindigde als laatste in de poule met slechts twee punten.

Voor Minteh en Gambia zit het er ook op. Na een krankzinnige slotfase verloor het met 2-3 van Kameroen. Gambia stond in de 85e minuut nog met 2-1 voor, maar twee minuten later stond het 2-2 door een eigen goal. In blessuretijd scoorde Kameroen ook nog de winnende. Gambia eindigde ook als laatste en scoorde geen enkel punt.

Arne Slot kan tegen FC Twente nog niet beschikken over Alireza Jahanbakhsh. De aanvaller is actief met Iran in de Azië Cup. De wedstrijd Feyenoord - FC Twente wordt zondag om 14:30 uur afgetrapt in De Kuip. Allard Lindhout is aangesteld als de scheidsrechter.