Eerste elftal

Zerrouki windt er geen doekjes om: "Het is gewoon kut"

Zerrouki windt er geen doekjes om: "Het is gewoon kut"

Dit seizoen zijn er vier clubs in de eredivisie die gebruik maken van kunstgras als ondergrond. Eén van deze clubs is het gedegradeerde sc Cambuur, maar door de promotie van Heracles blijft het aantal clubs met kunstgras voor het komende seizoen gelijk. De andere clubs zijn Excelsior, FC Volendam en FC Emmen. Al deze drie clubs strijden nog tegen deelname aan de promotie/degradatie play-offs.

Zondag ging FC Twente op bezoek bij FC Emmen en won daar met 3-0 door doelpunten van Vlap (2x) en Cerny. Hoewel er werd gewonnen wilde Zerrouki toch nog even zijn onvrede kwijt over de kunstmatige ondergrond. "Het went niet en aan het begin is het altijd even inkomen", aldus de verdedigende middenvelder in gesprek met RTV Oost.

Maar ik ben blij dat we met 3-0 hebben gewonnen en dat het kunstgras ons niet fataal is geworden. Het is gewoon kut. De bal stuitert anders, de bal rolt anders en wij hebben daar als ploeg gewoon moeite mee en dat heb je vaker gezien dit seizoen. Maar de tweede helft kwamen we er beter in, dus dat is positief."

"We hebben geen wedstrijden meer op kunstgras, dus dat is mooi. Wij zijn dit seizoen sowieso niet zo heel goed op kunstgras." Dat laatste klopt echter niet helemaal, want van de vier wedstrijden op kunstgras verloor FC Twente maar één keer. Bij FC Emmen en sc Cambuur werd gewonnen en er werd een punt gepakt op bezoek bij Excelsior. De enige verliespartij was op bezoek bij FC Volendam. Die wedstrijd werd zwaar tegen de verhoudingen in verloren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties