Eerste elftal

'Zoekende' Eiting overtuigt niet: "Dan denk ik: jonge, kom op"

'Zoekende' Eiting overtuigt niet: "Dan denk ik: jonge, kom op"

Carel Eiting werd afgelopen zomer met veel bombarie voor één miljoen euro naar FC Twente gehaald. De 25-jarige middenvelder kreeg afgelopen zaterdag tegen NEC Nijmegen voor het eerst de kans in de basis, maar wist niet te overtuigen. Ook bij zijn invalbeurten toonde Eiting nog niet wat hij vorig seizoen bij FC Volendam wel liet zien.

"Ik verwacht er meer van", zegt Tijmen van Wissing bij de podcast De Oosttribune van RTV Oost. "Veel meer", vult Nico Wantia aan. Van Wissing vervolgt. "Ik heb niets gezien, van: ik ga mijn kans grijpen. Maar het was de eerste helft ook niet slecht."

Wantia is het daar niet mee eens. "Elke bal die hij naar voren wilde spelen, kwam niet aan bij een ploeggenoot. Je verwacht toch wel iets meer van een speler waar hemel en aarde voor is bewogen om hem naar Enschede te krijgen. Hij krijgt zijn kans na een aantal invalbeurtjes, waarin het ook lastig is om je stempel te drukken, maar heeft volgens mij gewoon moeite om met het hogere niveau van Twente aan te haken."

"Elke bal die hij naar voren speelde was balverlies en volgens mij liep hij ook nog heel erg te zoeken naar zijn positie in het elftal. Hij heeft iets meer drang naar voren dan Sadílek op die positie, wil iets hoger op het veld staan, maar daar heb je al Steijn staan en Vlap is eigenlijk een tweede tien. Als Vlap wel aan de zijkant staan, komt Smal in die ruimte gelopen. Dan heb je nog Ugalde, die zich laat zakken vanuit de spits. Het is dus heel erg druk op het aanvallende deel van het middenveld. Daar was hij heel erg aan het zoeken waar hij precies moest staan en waar er ruimte voor hem was", aldus Wantia.

"Hij was absoluut niet dwingend, wat hij vorig jaar bij Volendam na de winter wel was. Het hele elftal was op hem afgestemd", merkt Van Wissing op. "In de leeftijdscategorie tussen 25 en 30 mist Twente gewoon een groep. Daar moet hij dus ook dwingend in zijn. Van Wolfswinkel speelt niet, die valt dan nog in, maar is een van de leiders samen met Pröpper. Je verwacht er bij Eiting zoveel meer van."

"Wat je wilt zien is dat als het wat minder gaat, je er echt ingaat. Dan denk ik: jonge, kom op, dan moet je ook even de mouwen opstropen. Wat Sadílek wel heel erg heeft, heeft hij niet. Dat had ik veel meer verwacht. Dat kun je ook niet helemaal één op één kopiëren. Dat er af en toe een keer een bal verkeerd gaat met zijn risico, neem ik dan nog maar voor lief, maar ik vond dat hij matig speelde", besluit Van Wissing.

Opinie: Wat vind jij tot nu toe van Eiting? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties