Eerste elftal

Zuchtende Oosting nog niet hersteld van dreun tegen RKC: "Wil je een eerlijk antwoord?"

Zuchtende Oosting nog niet hersteld van dreun tegen RKC: "Wil je een eerlijk antwoord?"

Twee dagen na de nederlaag tegen RKC Waalwijk was het alweer tijd voor het perspraatje voor de volgende wedstrijd. Woensdag neemt de ploeg van Joseph Oosting het op tegen Vitesse. Toch heeft Oosting het lastig om de nederlaag tegen RKC uit zijn systeem te krijgen. Deze dreunt nog steeds hard na. "We hadden het niet en het enige dat ik mezelf en de ploeg verwijt is dat we zo'n wedstrijd dan verliezen. Hoewel je niet goed speelt, vind ik dat je er het maximale uit moet halen. Dan heb je nog een punt. Maar dan valt ie alsnog binnen en dat geeft een enorm klote gevoel.

Het antwoord op de vraag of dat gevoel al een beetje is gezakt is nietsverhullend. "Wil je een eerlijk antwoord? Je moet de knop wel omzetten, maar dat blijft wel twee dagen hangen. Normaal heb ik dat na een dag en moet je op naar de volgende wedstrijd. Vandaag is de blik weer op Vitesse, dus je moet het wel weer vergeten. Maar je moet er wel lering uit trekken."

Is het gevoel bij de ploeg wel gezakt. "Je hebt het er maandag samen over gehad met clipjes uit de wedstrijd en dan evalueer je dat", vervolgt Oosting in gesprek met 1Twente. "Maar na die bespreking zie je wel dat het weer over gaat tot de orde van de dag. Dat moet ook. Ik heb niet de illusie dat we alle wedstrijden winnen en die hebben mijn jongens ook niet, alleen komt deze wel onverwacht."

Welke lering kan je er nu al uit trekken. "Als je dan niet goed bent zoals tegen RKC aan de bal en in het verdedigen, dan moet je daar het maximale uithalen, de wedstrijd neutraliseren en dan heb je een punt. En dat is dan het maximale. Dat hebben we niet gedaan, dus moet je lering trekken uit hoe je die goal tegen kreeg en waar deze ontstaat." Oosting zucht nog een keer diep. "Dat hebben we goed geanalyseerd en besproken."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties