Eerste elftal

'Zuivelbedrijf kandidaat nieuwe hoofdsponsor, sowieso flinke financiële vooruitgang'

'Zuivelbedrijf kandidaat nieuwe hoofdsponsor, sowieso flinke financiële vooruitgang'

FC Twente is al een tijd op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Al in september gaf de huidige hoofdsponsor Pure Energie aan na dit seizoen te gaan stoppen. Er is echter nog altijd geen nieuwe hoofdsponsor. De club was onlangs in gesprek met een bedrijf uit India, maar is nu weer op de Nederlandse markt beland.

FC Twente mikt op een bedrag van rond de drie miljoen euro. Een iets minder bedrag wordt nu in de wandelgangen genoemd. "Ik hoor dat de nieuwe hoofdsponsor er nu echt komt bij Twente. Ik hoor een bedrag van 2,7 miljoen, maar dat is allemaal van horen zeggen", zegt journalist Gerben Kuitert bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia.

Ook clubwatcher Leon ten Voorde heeft wat vernomen. "Ze zijn met Indiërs in gesprek geweest. Ik heb nu een ander bedrijf gehoord, maar ik heb dat bij niemand gecheckt. Het gaat om een zuivelbedrijf." Ten Voorde weet niet helemaal welke het is, maar volgens hem is het niet Danone, wat Kuitert oppert. De naam zou er wel op lijken, maar hoe het bedrijf precies heet kan Ten Voorde zich niet helemaal herinneren. Beide heren denken ook niet dat het om het Twentse bedrijf Zuivelhoeve gaat.

Er zullen volgens de clubwatcher nog meer sponsoren dan alleen de nieuwe hoofdsponsor op het shirt komen. "Ze kunnen de kraagjes en de achterkant volgens mij ook nog verkopen." Kuitert denkt dat 2,7 miljoen euro in ieder geval al een mooi bedrag is. "Daar zou ik het voor doen", besluit de journalist.

De nieuwe hoofdsponsor zal in ieder geval een flinke financiële vooruitgang zijn ten opzichte van het vorige contract. In het jaar voor de degradatie betaalde Pure Energie naar schatting zo'n 1,2 miljoen euro. Na de degradatie is er een nieuw contract getekend, waarvan de exacte cijfers niet bekend zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties