Eerste nederlaag van het seizoen op Woudestein

FC Twente heeft vandaag voor het eerst dit seizoen verloren. De ploeg ging nadat het vroeg op voorsprong kwam met 2-1 onderuit bij Excelsior.

De eerste kans was gelijk raak voor FC Twente. Na iets meer dan een minuut wist Luc Castaignos de bal in de bovenhoek van het doel van Coutinho te schieten, na een mooie combinatie tussen Ebecilio en Ziyech. Na een kwartier wist Excelsior met hulp van Marsman op gelijke hoogte te komen. De doelman van FC Twente leverde de bal in bij Bruins, die vervolgens de bal breed legde op Van Weert, die wist te scoren.

Daarna werd FC Twente almaar slordiger. Het spel van de ploeg van trainer Alfred Schreuder was bij vlagen inspiratieloos. Na ruim een halfuur kreeg FC Twente nog wel de uitgelegen mogelijkheid om opnieuw op voorsprong te komen, maar Corona schoot over toen hij oog in oog met Coutinho stond.

Excelsior begon beter aan de tweede helft. Dit leidde tot kansen voor de thuisploeg. Zo ging het schot van Botaka over en kan Marsman het schot van Auassar ternauwernood redden. Na 68 minuten is het wel raak voor Excelsior als Stans de voorzet van Auassar binnen kan schieten: 2-1.

Direct daarna was het bijna weer raak voor de thuisploeg, als de volley van Stans de lat raakt. Een kwartier voor tijd kreeg FC Twente een hele grote kans op de gelijkmaker, maar Castaignos kopte de bal naast. Ook Mokhtar kreeg nog een kans, maar hij schoot over.

Vlak voor tijd weet doelman Coutinho de vrije trap van Ziyech uit de kruising weg te pakken. In blessuretijd leek FC Twente nog een punt mee naar huis te nemen, maar het doelpunt van Castaignos werd afgekeurd wegens buitenspel.

Door deze nederlaag zakt FC Twente naar de achtste plaats op de ranglijst van de eredivisie. Woensdag staat de volgende wedstrijd op het programma. In het toernooi om de KNVB-beker treft FC Twente dan Go Ahead Eagles in de Adelaarshorst. [google]

Geel: Kruijs

Marsman, Martina, Bjelland, Bengtsson, Schilder, Mokotjo, Ebecilio ('83 Engelaar), Ziyech, Miyaichi ('57 Kusk), Castaignos, Corona.