Eigen doelpunt nekt herboren FC Twente in uitduel bij koploper PSV

FC Twente heeft vanmiddag onder leiding van Gertjan Verbeek een uitstekende indruk achtergelaten tegen PSV. Op bezoek bij de koploper stond een fris elftal dat vocht voor iedere meter. Ook toonde de ploeg veerkracht want maar liefst drie keer wist het een achterstand om te buigen naar een gelijke stand. Helaas kreeg de ploeg in de extra tijd een mokerslag te verwerken toen Thesker de bal achter zijn eigen doelman werkte. Eindstand 4-3.

De eerste grote kans van de Tukkers kwam op in de 12e minuut op naam van Slagveer. Hij haalde verrassend uit van zestien meter, maar zag zijn bal vlak over het doel van Zoet gaan. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Na slecht uitverdedigen van Bijen werd de bal ingespeeld op Locadia die hier wel raad mee wist. Hij speelde de bal door de benen van de uitgekomen Brondeel en liet de Belg kansloos achter.

FC Twente toonde veerkracht want vijf minuten later was de stand alweer gelijk. De in de basis teruggekeerde Thesker kopte de corner van Liendl in de verre hoek buiten bereik van doelman Zoet. In de 29e minuut kroop Brondeel door het oog van de naald toen hij een voorzet verwachtte, maar Arias het vanaf de zijkant ineens probeerde. Brondeel had geluk dat de Colombiaan het vizier niet op scherp had staan. Uiteindelijk kwam geen van beide partijen meer tot scoren en gingen beide teams rusten met een 1-1 tussenstand.

Na rust werd PSV direct gevaarlijk. Van Ginkel haalde in de 47e minuut uit, maar zag zijn afstandsschot op de lat uiteenspatten. Twee minuten later was het bijna weer raak voor dezelfde Van Ginkel. Deze keer zag hij zijn kopbal via de vingers van Brondeel op de paal belanden. In de 54e minuut raakte PSV via Arias voor de derde keer in zeven minuten het aluminium. De back was zelfzuchtig hetgeen PSV uiteindelijk niets meer opleverde dan een corner. [google]

In de 61e minuut lukt het PSV wel om op voorsprong te komen. Bergwijn ging heel makkelijk naar de grond in duel met Ter Avest binnen de 16 meter. Higler trapte erin en gaf de thuisploeg een strafschop die benut werd door Van Ginkel. FC Twente toonde vervolgens wedrom veerkracht want in de 68e minuut was het Lam die van buiten de zestien de bal snoeihard achter Zoet werkte.

Lang wist FC Twente niet te genieten van de voorsprong want uitgerekend Luuk de Jong kopte in de 72e minuut de 3-2 binnen. De Jong stond voor deze treffer tegen zijn oude club maar liefst 1132 minuten droog. Maar hier bleef het wederom niet bij want vier minuten later was het alweer 3-3. Deze keer door een droge uithaal van Jensen van ongeveer twintig meter.

Toch wist FC Twente geen punt mee te nemen uit Eindhoven. In de extra tijd werkte Thesker de bal ongelukkig in eigen doel waardoor de drie punten in Eindhoven bleven.