EK droom Ter Avest in duigen na blamage tegen Frankrijk

Het EK avontuur van Hidde ter Avest is alweer voorbij. Vanmiddag nam Oranje onder 19 het in de laatste poulewedstrijd op tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk met als inzet een plek in de halve finale. De ploeg van Aron Winter had genoeg aan een gelijkspel, maar dat zat er vandaag niet in. Frankrijk was bijna de gehele wedstrijd heer en meester en declasseerde Oranje onder 19 met maar liefst 5-1.

Al na tien minuten spelen keek Oranje 0nder 19 tegen een 1-0 achterstand aan. Hierbij zag FC Twente verdediger Hidde ter Avest, die centraal achterin speelde, er niet goed uit. Hij liet zijn tegenstander eenvoudig passeren waarna de Fransman de assist kon geven op de uiteindelijke doelpuntenmaker. De 2-0 volgde negentien minuten later in de 29e minuut. Vlak voor rust kwam Nederland terug in de wedstrijd door een makkelijk gegeven strafschop welke werd verzilverd door Abdelhak Nouri.[google]

Na rust kwam Oranje wederom slecht uit de startblokken. Slechts drie minuten had Frankrijk dit keer nodig om het net te vinden. In de 63e minuut gooide Frankrijk de wedstrijd definitief op slot door de 4-1 te scoren. Alsof het nog niet genoeg was zette Frankrijk in de 75e minuut ook nog de 5-1 op het scorebord. Dit was tevens de eindstand. Hidde ter Avest werd negen minuten voor tijd gewisseld.

Ondanks de uitschakeling van Oranje onder 19 zal Hidde ter Avest nog niet terugkeren bij FC Twente. Hij speelt donderdag 21 juli de play-off wedstrijd tegen Duitsland met als inzet een ticket voor het WK onder 20 2017 in Zuid Korea.