Twente Insite

FC Twente Nieuws

Engelse tegenstander Jong FC Twente ziet eerste wedstrijd in Nederland verboden worden door burgemeester

Engelse tegenstander Jong FC Twente ziet eerste wedstrijd in Nederland verboden worden door burgemeester

Vrijdag 28 juli speelt Jong FC Twente een oefenwedstrijd tegen het Engelse Plymouth Argyle. De club promoveerde het afgelopen seizoen van de League Two naar de League One, het derde niveau van Engeland. Drie dagen voor het treffen met Jong FC Twente zou Plymouth het opnemen tegen FC Emmen, maar deze wedstrijd is ondertussen verboden door de burgemeester van Emmen.

De reden om de wedstrijd te verbieden is onder andere de fietsvierdaagse die 25 juli van start gaat. Daarnaast is er die dag een vlooienmarkt met braderie. Derek Adams, trainer van Plymouth Argyle, hoopt dat er een oplossing kan worden gevonden waardoor de wedstrijd alsnog door kan gaan.

“We hebben de hoop nog niet opgegeven. Een nieuwe tegenstander vinden is lastig dus we hopen dat de wedstrijd alsnog door kan gaan. Veel clubs hebben dit soort problemen als ze naar het buitenland gaan dus het is niets nieuws.”

“Het is een grote teleurstelling voor de supporters die naar de wedstrijd wilden komen. Uiteraard hebben we nog een oefenwedstrijd tegen FC Twente, maar we hopen dat de wedstrijd tegen FC Emmen alsnog door kan gaan.”

De wedstrijd tussen Jong FC Twente en Plymouth Argyle wordt op vrijdag 28 juli gespeeld op het trainingscomplex in Hengelo. De aftrap is om 14:00 uur.

Laat wat van je horen

*