Twente Insite

FC Twente Nieuws

Enschede bereidt zich voor op EK: “We willen er een feestje van maken”

Enschede bereidt zich voor op EK: “We willen er een feestje van maken”

Dit jaar wordt het Europees Kampioenschap Vrouwenvoetbal in Nederland gehouden. Ook Enschede is één van de speelsteden. De halve finale en de finale vinden plaats in de Grolsch Veste. De stad maakt zich achter de schermen klaar voor het eindtoernooi.

“We zijn er erg blij mee dat we deze wedstrijden naar Enschede hebben kunnen halen”, zegt Catriene van den Akker, Marketing Officer bij Enschede Promotie, op de officiële website van FC Twente. “We hopen dat alle ogen deze zomer op Enschede gericht zullen zijn. Dit is een uitgelezen mogelijkheid om de naamsbekendheid en publiciteit van de stad te vergroten. We willen er een feestje van maken.”

Het is vanaf vandaag nog precies 200 dagen tot de start van het EK in Nederland. Het begint op 16 juli en eindigt op 6 augustus. Bij Enschede Promotie zien ze de halve finale en de finale van Euro 2017 als een uitgelezen mogelijkheid om alle aandacht op de stad gericht te krijgen. Ook geldt FC Twente in Nederland als één van de pioniers op het gebied van vrouwenvoetbal. De club maakte zich vanaf het begin sterk voor een Eredivisie voor vrouwen en werd de afgelopen zes jaar vijf keer kampioen.

Toch laat van den Akker weten dat ze nog niet zijn begonnen met de promotieactiviteiten. “We hebben het gevoel dat we hier niet te vroeg mee moeten starten. We hebben er nu voor gekozen om de campagne 100 dagen voor aanvang van het toernooi te laten beginnen. We mikken op voetballiefhebbers, maar ook op gezinnen met kinderen, meiden en jongens die zelf voetballen of gezinnen die hier op vakantie zijn. Dat zijn over het algemeen doelgroepen die je niet al een jaar van tevoren hoeft te benaderen.”

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op