Connect with us

Eerste elftal

“Er werd plots een hap uit de spelersbegroting gehaald door de algemeen directeur”

Published

on

ted-van-leeuwen-close-up-fc-twente-2019
Foto: Pro Shots

Met nog negen wedstrijden te spelen valt er weinig te genieten bij FC Twente. De ploeg verspeelde op knullige wijze drie punten tegen FC Utrecht en ook de daarop volgende thuiswedstrijd tegen het kwakkelende sc Heerenveen ging verloren. Het gat met de gevarenzone is nog maar twee punten en men vreest voor deelname aan de degradatie play-offs of erger, degradatie.

Ook binnen de club is het niet rustig. Na de Brama tapes hebben de supporters hun pijlen gericht op technisch directeur Ted van Leeuwen. Hij werd in de thuiswedstrijd tegen AZ via spandoeken verzocht te vertrekken. Ook zijn de supporters niet blij met de nieuwe samenwerking met Heracles Almelo. Fox Sports presentator Leo Driessen had na de promotie juist wat meer rust bij FC Twente verwacht. "Ze moesten promoveren en dan verwacht je nu eendracht. Dan moeten er maar wat eigen belangetjes voor wijken."

Tafelgast en clubwatcher van FC Twente Leon ten Voorde probeert uit te leggen waar de onrust vandaan komt. "Dan begint het al dat de selectie met heel veel pijn en moeite wordt samengesteld. Van Leeuwen wilde aan de slag met de selectie maar dan wordt er plots een hele hap uit de spelersbegroting (Ten Voorde schat deze nu op 4,5 miljoen euro) gehaald door de algemeen directeur. En Van der Kraan staat niet bekend als opbouwer, maar als saneerder. Dan krijg je eigenlijk al voor het seizoen begonnen is gedoe. Dus eigenlijk is het vanaf dag één al niet rustig."

Dat Gonzalo Garcia recentelijk aangaf dat er bij FC Emmen spelers rondlopen die FC Twente niet kon betalen klopt volgens de clubwatcher. "De spelers die bij FC Emmen lopen werden ook aangeboden bij FC Twente, maar die kon ze niet betalen en FC Emmen wel. Zo moet je het een beetje zien. Sergio Peña werd ook bij FC Twente aangeboden. Je moet niet denken dat FC Emmen zo goed gescout heeft want die spelers worden overal gedropt en ook bij FC Twente. De club had serieus interesse, maar kon hem niet betalen."

Als laatste haalt Ten Voorde de nieuwe samenwerking aan tussen FC Twente en Heracles. Deze kan vanuit Enschede op weinig support rekenen. De jeugdopleiding zou de levensader moeten zijn van de club, maar zo lijkt FC Twente er momenteel niet mee om te gaan.

"Volgend jaar gaat FC Twente met Heracles samenwerken op basis van gelijkwaardigheid. Dan denk je dat het budget omhoog gaat want samen hebben ze een budget van zo'n 35 miljoen ( FC Twente 23 miljoen en Heracles 12 á 13 miljoen). Bij clubs met ambitie wordt per jaar 10% van de begroting in de jeugdopleiding gestopt en dan denk je dat ze richting het niveau van AZ gaan. Alleen gaan ze tot ieders verbazing terug in begroting. Ze gaan terug naar 1,6 tot 1,8 miljoen euro. Dat vind ik een belediging voor het regionale amateurvoetbal. Je moet een jeugdopleiding hebben voor de licentie, maar dat lijkt nu ook de enige reden te zijn. Op deze manier neem je het niet serieus."

3 Comments

3 Comments

 1. Eric

  6 maart 2020 at 10:37

  Banis: stilstand = achteruitgang, niet bewegen = niet scoren en van adem inhouden ga je dood. Zie tevens de heftige kritiek die inmiddels ook van diverse amateur verenigingen is gekomen. En inderdaad, saneren doet zeer, maar saneren doe je niet op je belangrijkste inkomsten bron, welke is voetballen op het hoogste niveau, wat weer ‘inkomsten’ betekent.

 2. Eric

  5 maart 2020 at 11:16

  Kijk wat van der Kraan bij FC Den Bosch heeft gepresteerd. Zo staan wij (Twente) er medio 2021 ook voor!!!! Nu is vd Kraan al druk met Heracles (van wie de ex directeur ons het licht in de ogen niet gunde vorig jaar) aan het stiekemen. Ik weet niet of wij met een dergelijke sanering blij moeten zijn!

  • Banis

   5 maart 2020 at 17:58

   Elke sanering gaat van auw. Dat is nu eenmaal zo. En of je er van gediend bent of niet, vaak kan het ook niet anders.
   Ik weet niet voor hoelang Paul van de Kraan is inghuurd, maar er komt een tijd dat het saneren voorbij is en pas dan zal de club weer opnieuw kunnen beginnen. Tot die tijd: stilzitten, niet bewegen, adem inhouden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertisement

Laatste Nieuws

Eerste elftal4 uur ago

Narsingh is op dreef en levert in drie wedstrijden op rij een assist

Op 14 januari 2021 kreeg FC Twente een harde klap te verwerken. Sterspeler Vaclav Cerny raakte in de wedstrijd tegen...

queensy-menig-dribbel-fc-utrecht-twente-2020-2021 queensy-menig-dribbel-fc-utrecht-twente-2020-2021
Eerste elftal4 uur ago

Scorende Menig: “Ik denk niet dat het derbywaardig was”

Zaterdagavond heeft de Twentse derby tussen Heracles en FC Twente geen winnaar opgeleverd. Twee keer kwam Heracles op voorsprong, maar...

var-scheidsrechter-grolsch-veste-fc-twente-psv-2019 var-scheidsrechter-grolsch-veste-fc-twente-psv-2019
Eerste elftal5 uur ago

De VAR bleef terecht stil na de goal van Heracles uit een onterechte corner

De Twentse derby is zaterdagavond in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Beide ploegen konden niet voldoen aan de spectaculaire verwachtingen. Hoewel...

mario-been-analist-fox-sports mario-been-analist-fox-sports
Eerste elftal5 uur ago

Kritiek op Pierie niet mals na zwak optreden: “Dit is geen verdedigen hè?”

Zaterdagavond werd de eerste Twentse derby van het eredivisieseizoen tussen Heracles en FC Twente afgewerkt. Na een saaie wedstrijd met...

ron-jans-psv-twente-eindhoven-2020-2021 ron-jans-psv-twente-eindhoven-2020-2021
Eerste elftal18 uur ago

Jans corrigeert zichzelf: “Dat vind ik eigenlijk een flauw excuus”

Ron Jans was na afloop van de wedstrijd teleurgesteld over de prestatie van zijn team. FC Twente maakte twee keer...

jesse-bosch-ontevreden-fc-twente-rkc-grolsch-veste jesse-bosch-ontevreden-fc-twente-rkc-grolsch-veste
Eerste elftal18 uur ago

Bosch probeert slechte spel te verklaren: “Dat mis je toch wel heel erg”

De eerste Twentse derby van het seizoen 2020-2021 is geëindigd zonder winnaar. Op een leeg Erve Asisto werd de eindstand...

joel-drommel-teleurgesteld-fc-twente-az-2020-2021-grolsch-veste joel-drommel-teleurgesteld-fc-twente-az-2020-2021-grolsch-veste
Eerste elftal18 uur ago

Drommel teleurgesteld: “Het was geen echte derby”

FC Twente heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan de Twentse derby. Twee keer kwam FC Twente op achterstand, maar wist...

menig-heracles-twente-erve-asito-2020-2021 menig-heracles-twente-erve-asito-2020-2021
Eerste elftal18 uur ago

FC Twente knokt zich twee keer terug in verder saaie Twentse derby

Zaterdagavond stond de Twentse derby tussen Heracles en FC Twente op het programma. Het was de eerste keer in bijna...

supporters-vechten-derby-heracles-twente-2021 supporters-vechten-derby-heracles-twente-2021
Eerste elftal20 uur ago

Video: Sfeer lijkt om te slaan, supporters met elkaar op de vuist

De sfeer in Almelo lijkt om te slaan. Op de onderstaande video van Voetbal Ultras is te zien dat supporters...

pyro-stockfoto-no-pyro-no-party pyro-stockfoto-no-pyro-no-party
Eerste elftal21 uur ago

VIDEO: FC Twente supporters met pyro-actie bij Erve Asito

Een groep van zo'n 200 FC Twente supporters is vandaag afgereisd naar Almelo om daar hun ploeg aan te moedigen....

Advertisement