Connect with us

Eerste elftal

“Er wordt geen spelletje gespeeld, club kijkt de dood in de ogen”

Published

on

De beroepscommissie van de KNVB zou in eerste instantie vandaag uitspraak doen wat betreft het lot van FC Twente, eerder vandaag kwam echter naar buiten dat de beroepscommissie meer tijd nodig heeft. Afgelopen weekend kwam De Twentsche Courant Tubantia met het nieuws naar buiten dat de Enschedese club bij een degradatie een faillissement moet aanvragen. Meteen werd er door buitenstaanders gedacht aan een complottheorie, maar Leon ten Voorde van eerder genoemde krant ontkent dit. "Uiteraard komt het Twente niet slecht uit om dit bericht naar buiten te brengen voordat de beroepscommissie met haar oordeel komt", laat hij weten aan TV Enschede FM. "Aan de andere kant komen ze er ook niet voor niets mee want het is echt heel erg nijpend in Enschede." "Het is wel serieuze business dus het is en en. Het is een moment waarop het FC Twente niet goed uitkomt, dus zou je kunnen zeggen strategie, maar ze doen het tegelijkertijd niet voor niets. Het water staat echt aan de lippen en de club kijkt de dood in de ogen. Het is dus niet zo dat er een spelletje gespeeld wordt", vervolgt Ten Voorde. De FC Twente-watcher verwacht overigens niet dat deze berichtgeving de beroepscommissie beïnvloedt. "Daar komt bij dat ik denk dat de beroepscommissie het besluit allang heeft genomen en zich niet meer laat leiden door dit soort berichten. Het is nu wachten wanneer ze met de beslissing naar buiten komen. Dat kan vandaag zijn, morgen of ergens gedurende de week." "Zolang er hoop is is er leven", blijft Ten Voorde enigszins positief. "Wat ze mogen verwachten is dat de beroepscommissie de beslissing van de licentiecommissie nietig verklaart en zegt 'FC Twente mag de licentie niet afgepakt worden'. Dat is de strohalm waar FC Twente zich nog aan vastgrijpt." Toch twijfelt Ten Voorde aan de 'onafhankelijkheid' van de beroepscommissie. "Maar iedereen weet wel een beetje hoe het in elkaar steekt bij de KNVB. De beroepscommissie is onafhankelijk zegt men, maar tegelijkertijd worden ze benoemd door mensen van de KNVB, dus daar kan je je twijfels bijzetten." "Het zal een heel erg groot wonder zijn als de beroepscommissie zowel de licentiecommissie als de rechter in het ongelijk gaat stellen en met een heel ander oordeel komt. Het is te hopen voor de club. De mensen moeten er echt rekening mee gaan houden dat er volgend jaar geen voetbal is in Enschede", besluit Ten Voorde pessimistisch.

18 Comments

18 Comments

 1. nikootje

  14 juni 2016 at 12:31

  mensen heb nu geen hoop op de uitspraak van de beroepscommissie want dat zijn mensen die gekozen worden door de KNVB , dus kun je op je twenste klompen wel aanvoelen want de uitspraak zal zijn jammer.

 2. aks

  14 juni 2016 at 10:08

  Aan Leon ten voorde
  Reddingsplan van aanpak, na de doodstraf die door de KNVB is opgelegd.
  Mogelijkheden zijn naamsverandering b.v. Twente BSC ( Boys Sportclub Combinatie )
  Overgang naar een Coöperatieve BV
  Zou U zo vriendelijk willen zijn om FC Twente het idee van mij te laten bekijken om FC Twente te redden van de ondergang.
  De beloften en de jeugd redden door ze los te koppelen van de club.
  De vrouwen constructie hanteren.
  De beloften en de jeugd elftallen buiten de club plaatsen in een coöperatieve BV.
  Op vrijwillige basis selectie spelers toevoegen aan de beloften om daar hun aangepaste contract uit te dienen.
  Ook proberen om nog spelers te verkopen.
  Als dit lukt moet Wessels proberen om het stadion te kopen voor de beloften
  FC Twente heeft dan zelf niets meer te vertellen over de spelers en die ingestroomd zijn, ook hebben zij geen invloed meer op het stadion
  Iedereen alle schuldeisers, inclusief de gemeente Enschede kunnen naar de centen fluiten
  Er worden schuldigen gezocht, dit worden Munsterman, v.d. Laan en Commissarissen, zij worden gedaagd iets wat al lang had moeten gebeuren.
  Het klinkt allemaal rigoureus en hard,
  maar hoe de KNVB FC Twente de doodstraf heeft gegeven is ook niet netjes, zelfs de zwaarste misdadigers worden nog lichter gestraft.
  Wel ben ik benieuwd wat U van mijn eventuele oplossing vind, misschien moet ik wel bij iemand anders zijn om mijn ideeën voor te dragen, ik hoop van U te horen

 3. Pats

  13 juni 2016 at 21:32

  Even iets anders:

  Wat als Twente wel gewoon in de eredivisie blijft? Kan het dan überhaupt de financiële positie zo snel verbeteren dat het komende meetmoment categorie 2-waardig is? Worden de komende 6 (!) meetmomenten dan categorie-2 waardig? Daar is nogal wat meer voor nodig dan alleen twee garantstellingen. Het meetmoment in november gaat over de jaarcijfers van het afgelopen seizoen. Als Twente zoals Onno Jacobs zegt een gat van tussen de 5 en 10 miljoen moet overbruggen zal het bijna onmogelijk zijn om een positief resultaat te halen en dan vervalt de licentie alsnog, automatisch conform reglement.

  • jeu de voel

   13 juni 2016 at 22:44

   Dat denk ik ook wel eens en ga er van uit dat eredivisie de beste optie is ivm inkomsten/waarde. Dan zal er een strak huishoudboekje gevoerd moeten worden en kunnen we naar cat2.

  • Noce

   14 juni 2016 at 00:30

   Door de ontwikkelingen van de afgelopen tijd waarbij Twente miljoenen aan schade heeft gehad en nog steeds heeft is de 9 e meetmoment in september volgens mij alweer een bijna onmogelijke taak . Ook gezien schuldeisers zoals het Doyen groep nu al hun geld willen zien ( 8 miljoen ) . Ik weet dat dit alleen geldt als Twente in de JPL komt te voetballen . Ik kan me zo voorstellen dat ze nu al denken van ….hier ons geld , want dat gaat niet goed daarzo in Enschede . Overigens heeft FC Twente het contract met Doyen afgekocht ( eis van de KNVB ) , maar Twente heeft een betalingsregeling getroffen en dat mag . Nu worden ze uiteraard onrustig en willen nu al geld zien . Tsja..niet gek natuurlijk ,want bij faillissement mogen ze al blij zijn als ze iets van dat geld nog ontvangen . Dat gat van tientallen miljoenen is overigens alleen bij degradatie naar de JPL . Het 9 e meetmoment ( en laatste ) zal allesbepalend zijn mochten we nog in de eredivisie spelen . Bij degradatie naar de JPL ( Twente zegt dat dit faillissement betekent ) beginnen we opnieuw met meetmomenten . Op 0 dus , maar goed ..zoals het er nu voorstaat is alles niet best . Mocht Twente door een wonder in de eredivisie blijven dan kan alleen een suikeroom ons helpen . Peace.

 4. MC

  13 juni 2016 at 20:55

  Ben het helemaal eens met Tukkerpower. Daarom ogen we hier nooit aan toegeven. Doorprocederen tot we erbij neer vallen! We moeten misschien proberen geld bijeen te krijgen om deze termijn te halen.

  Toch was ik dit weekend opgelucht met het bericht dat een faillissement Twente boven het hoofd hangt. Dit klinkt gek, maar dit houd namelijk in dat Twente doorvecht en tenminste niet toegeeft aan het Grote onrecht veroorzaakt door Bertje Oostveen. Ik ben een trotse Tukker en die vernedering door de knjb kan ik niet verkroppen!!! Ik ga liever kapot met opgeheven hoofd en laat een spoor van vernieling na, dan dat ik toegeef aan deze zeer onterechte, coorrupte beslissing van de knjb. Dit kan ik niet uitstaan. daarom vind ik ook dat we de mogelijkheid om in een Duitse competitie te starten moeten onderzoeken. Met deze onbetrouwbare en corrupte knjb kunnen we namelijk geen zaken doen. We kunnen ze op die manier een poepje laten ruiken.

  En ja de 2e of 1e Bundesliga op termijn is zo slecht nog niet!

  Dit zou zeker tot de mogelijkheden kunnen behoren zie mijn eerdere opmerkingen!

 5. Bernard Kamphuis

  13 juni 2016 at 19:17

  De Beroepscommissie van de Licentiecommissie is hetzelfde als een particulier in beroep gaat bij de Raad van State. Als je bij de RVS in beroep gaat tegen een overheidsinstantie zoals gemeente, waterschap, rijk of provincie heb je bij voorbaat al verloren. Die verantwoordelijken komen altijd voor hun broodheer op.
  Let hier maar eens op.
  Bernard

  • jeu de voel

   13 juni 2016 at 20:30

   Hoe harder ze schreeuwen dat ze onafhankelijk zijn hoe minder ze dat in werkelijkheid zijn hoor, heb het in andere situaties ook meegemaakt.

 6. Erik

  13 juni 2016 at 19:08

  Letwel, het zijn geruchten.

 7. Erik

  13 juni 2016 at 19:07

  Nou, ik denk dat Twente geluk gaat krijgen.
  Geruchten gaan inderdaad dat Twente eredivisie gaat voetballen met puntenvermindering en wederom een boete.
  Want wals men het pad van de rechter had gevolgd dan was het vandaag bekend geworden. Er wordt weer een concessie voor Twente gemaakt. Om hoeveel punten en hoog de boete zal worden is onbekend. De boete zal wel conform de regelementen zijn, dus 45.000€.

 8. GERT

  13 juni 2016 at 17:29

  konden we maar iets doen ik word gek van alle onzekerheid hoop is hoop maar eigenlijk is het een bekeken zaak helaas

  • Noce

   14 juni 2016 at 00:45

   Als de KNVB het wil ..kunnen ze nu de trekker overhalen . Helaas maar waar . Mijn hoop is toch dat ze dit niet zullen doen want het zal ze voor altijd blijven achtervolgen . Zij zullen zelfs over 20 j, 30 jaar niet rusten . Mijn hoop is ook dat FC Twente geen faillissement aan zal vragen VOOR de uitspraak van de BC. en zo op deze manier kan iedereen zien dat de KNVB de trekker heeft overgehaald en niet eerst FC Twente die de stekker heeft uitgehaald . Maar goed..het is gewoon shit, hoe je het ook bekijkt . Shit voor de supporters , werknemers , sponsoren …shit ..shit en shit .

 9. Luc

  13 juni 2016 at 15:12

  Wat je opnoemt had de knvb rekening mee moeten houden. Denk niet dat we die rechter daarvoor kunnen verantwoorden, vrouwe justitia is immers geblinddoekt.
  En de rechter zei toch dat FCT ten onrechte van die 1 mei afspraak was uitgegaan…
  Voel me iig met elke berichtgeving n beetje beroerder.

  • Tukkerpower

   13 juni 2016 at 17:30

   Aan de ene kant heb je gelijk Luc, Vrouwe Justitia is geblinddoekt. Ontslaat dit echter een rechter van de plicht om ook het maatschappelijk belang mee te nemen in zijn beslissing?
   Deze mensen wonen niet op een utopisch eiland al zou je het inderdaad soms wel denken.
   Ze zouden er eens een beetje meer rekening moeten houden dat ze ook een onderdeel van de maatschappij zijn en niet alleen met het wetboek in de hand vanuit een ivoren toren moeten beslissen.
   Er is meer verantwoordelijkheid dan alleen het dorre handhaven van de wet en helemaal al niet als deze uitspraak in strijd is met de door een bond zelf opgestelde regelementen.
   Just my point of view.

 10. tukkerpower

  13 juni 2016 at 15:01

  Met andere woorden, de KNVB is een corrupte kliek. Onafhankelijkheid van commissies is ver te zoeken, advies van de spelersraad is ook windowdressing waar men zich geen bal van aantrekt. En dit maffia gebeuren wordt dan ook nog gedekt door een rechter die straffen toelaat die ook volgens zijn eigen conclusies niet eens in de regelementen staan.

  Twente moet door procederen tot van Oostveen een baard heeft als Methusalem, en tevens aandringen op een onafhankelijk onderzoek naar de besluitvorming binnen deze sekte die zich KNVB noemt.

  Bestuurders van een voetbalbond en rechters die zo voorbij gaan aan het maatschappelijk belang, de werkgelegenheid van honderden mensen, de recreatie van tienduizenden mensen, functioneren niet zoals wij burgers mogen verwachten.

  Dat de Gemeente Enschede naar haar 17 miljoen kan fluiten, dat dure spelers die samen een waarde van vele miljoenen vertegenwoordigen nu gratis de deur uit kunnen lopen, het maakt allemaal niet uit.

  Dat men de stekker eruit trekt nadat de club alles gedaan heeft om te voldoen aan de 1 mei doelstelling, so what.

  Alles maar dan ook alles is ondergeschikt aan de wraakgevoelens en het ego van Meneertje van Oostveen.

  Minachting en walging voor deze hele kliek is alles wat mij rest.

  • Oons mooi Twentelaand

   13 juni 2016 at 15:08

   Mee eens

  • Noce

   13 juni 2016 at 16:41

   Het lijkt wel of alleen Twentesupporters dit voelen en dit zien , maar wat Tukkerpower schrijft kun je toch niet blind voor zijn ? Het zijn toch gewoon feiten waar je niet omheen kunt . Of je nu met een rode bril deze zaak bekijkt of objectief de zaak belijkt, je kunt er niet omheen dat de sanctie niet in verhouding staat met het begane delict .

  • jeu de voel

   13 juni 2016 at 20:00

   Mooi gesproken, het is ook net als die jongen met die brief zegt, duizenden onschuldigen kunnen er voor opdraaien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertisement

Laatste Nieuws

var-scheidsrechter-grolsch-veste-fc-twente-psv-2019 var-scheidsrechter-grolsch-veste-fc-twente-psv-2019
Columns35 minuten ago

“Het voetbal is gekaapt door de mierenwippers en de kommaneukers”

Sjoer Mossou heeft geen goed woord over voor de VAR. De supporters van NAC en journalist van het Algemeen Dagblad...

robin-propper-heracles-almelo robin-propper-heracles-almelo
Eerste elftal1 uur ago

Pröpper ziet FC Twente niet zitten: “Lijkt me geen goed idee”

Robin Pröpper verdedigt inmiddels alweer vier jaar de clubkleuren van Heracles Almelo. Hij kwam destijds transfervrij over van De Graafschap...

grolsch-veste-schuin-voor-augustus-2020 grolsch-veste-schuin-voor-augustus-2020
Eerste elftal2 uur ago

Bakermat neemt clip op in de Grolsch Veste met Zerrouki en Van Leeuwen

De Nederlandse DJ en muziekproducent Bakermat heeft de eer dat zijn track Baianá te horen zal in FIFA 21. Om...

lamprou-bijl-fc-twente-emmen-2020-2021-voorbereiding lamprou-bijl-fc-twente-emmen-2020-2021-voorbereiding
Eerste elftal6 uur ago

Emmen-back: “FC Twente gaat dit weekend de tien punten niet halen”

Aanstaande zaterdag speelt FC Twente opnieuw een thuiswedstrijd. Deze keer is FC Emmen de tegenstander. Beide ploegen troffen elkaar ook...

javier-espinosa-middenvelder-fc-twente-2019-2020 javier-espinosa-middenvelder-fc-twente-2019-2020
FC Twente Nieuws8 uur ago

Espinosa heeft moeite met vinden nieuwe club: “Vreemde markt door corona”

Javier Espinosa is één van de vele spelers die FC Twente afgelopen zomer verliet. Hij mocht wel blijven, maar tegen...

johan-derksen-tafelheer-veronica-inside-mei-2020 johan-derksen-tafelheer-veronica-inside-mei-2020
Eerste elftal1 dag ago

Derksen stopt na jaren met kleineren van Drommel

Joël Drommel was de afgelopen jaren geregeld het mikpunt van Johan Derksen. De tafelheer van Veronica Inside stelt zijn mening...

wout-brama-aanvoerder-fc-twente-retro-shirt-2020 wout-brama-aanvoerder-fc-twente-retro-shirt-2020
Eerste elftal1 dag ago

Complimenten voor Brama: “Meest slimme speler die bij FC Twente rondloopt”

Tegen FC Groningen nam Wout Brama zijn plek weer in op het middenveld. De aanvoerder was de week ervoor afwezig...

supporters-vak-p-corona-tribune-spandoek supporters-vak-p-corona-tribune-spandoek
Eerste elftal1 dag ago

Kaartverkoop blok 2 en blok 3 voorlopig uitgesteld door FC Twente

Door het besluit van het kabinet om de stadions voorlopig te sluiten heeft FC Twente besloten om de 'kaartverkoop' voor...

grolsch-veste-corona-indeling-supporters-stadion. grolsch-veste-corona-indeling-supporters-stadion.
Eerste elftal1 dag ago

Wie mogen zaterdag wél aanwezig zijn in de Grolsch Veste?

Aanstaande zaterdag zal er geen publiek aanwezig zijn in de Grolsch Veste tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Het kabinet...

jayden-oosterwolde-fc-twente-2019-2020 jayden-oosterwolde-fc-twente-2019-2020
Eerste elftal1 dag ago

Terugslag voor bewierookte Oosterwolde: “Daarom dubbele bezetting nodig”

Jayden Oosterwolde kende een ijzersterke start in de eredivisie in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Tegen Feyenoord had hij het...

Advertisement