Nieuws

Excelsior - FC Twente 2010-2011

Excelsior - FC Twente 2010-2011

FC Twente heeft vandaag goede zaken gedaan in de strijd om de landstitel door Excelsior in Rotterdam met 2-0 te verslaan. Vlak voor de aftrap kregen de Tukkers te horen dat Ajax met 3-2 had verloren in en tegen Den Haag waardoor de spelers wisten wat ze te doen stond. Vooraf makkelijker gezegd dan gedaan maar Twente was zonder goed te spelen met afstand de betere van de twee.

Beide doelpunten kwamen op naam van kunstgras hater Theo Janssen. De eerste kon hij met rechts intikken na een voorzet van de Jong. De tweede mocht hij nemen van 11 meter nadat dezelfde de Jong op weg naar de 2-0 neer werd gehaald binnen de 16 meter en terecht een strafschop mee kreeg. Dader Rammstein kreeg voor deze actie de rode kaart. Janssen nam de strafschop koeltjes en zette, nu met zijn goede voet, de 2-0 op het scorebord. Na de 2-0 kon Twente de wedstrijd met een man meer rustig uitspelen.

Concurrent om de landstitel PSV wist thuis nipt te winnen van FC Utrecht met 1-0 en behoudt daarmee één punt voorsprong op FC Twente. Beide clubs kunnen nu toewerken naar de topper FC Twente - PSV dat als volgende wedstrijd op het competitie programma staat. Echter krijgen we eerst een interlandweek waarin Nederland het twee maal op moet nemen tegen Hongarije.

Foto's Excelsior - FC Twente 0-2

[nggallery id=180]

Opstellingen

Excelsior: Pellatz, Eekman (Van Steensel/79), Nieveld, Ramsteijn, Nelom, Roorda, Clasie (Lagouireh/64)), De Graaf, Koolwijk (Gudde/71), Fernandez en Bergkamp

FC Twente:
Boschker, Rosales, Wisgerhof, Bengtsson, Buysse, Landzaat, Brama, Janssen (Bruggink/80), Bajrami (Tiendalli/90), De Jong en Chadli (John/87)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties