Excelsior krijgt flinke dreun in aanloop naar FC Twente

Komende woensdag krijgt FC Twente alweer de kans om zich te herstellen van de onnodige nederlaag tegen promovendus FC Volendam. In de eigen Grolsch Veste is dan het eveneens gepromoveerde Excelsior de tegenstander. Net als FC Twente hebben ook de Rotterdammers een wrange nasmaak overgehouden aan afgelopen weekend.

De ploeg werd voor eigen publiek afgeslacht door PSV, dat met maar liefst 6-1 wist te winnen. Al bij rust stond het 3-0 voor de bezoekers uit Eindhoven door goals van Veerman en Sangaré (2x). in de tweede helft scoorden Simons (2x) en Gakpo de overige doelpunten. Bij een 5-0 stand mocht ook Excelsior één keer scoren via Horemans.

"Ik denk dat we onszelf wel iets kunnen verwijten. In mijn ogen begonnen we goed, maar hebben we daarna wat te naïef gespeeld. In plaats van de wedstrijd dood te maken, wilden we maar blijven voetballen. Daarmee speelden we PSV in de kaart”, aldus middenvelder Kenzo Goudmijn van Excelsior in het Algemeen Dagblad.

“We willen altijd blijven voetballen, maar soms zit dat er niet in. Dat moeten we eerder gaan inzien.” Goudmijn is dan ook blij dat zijn ploeg aanstaande woensdag alweer de volgende wedstrijd speelt. “Deze wedstrijd moeten we snel vergeten, maar ook ervan leren. Ik ben blij dat we snel weer aan de bak mogen om dit van ons af te spelen.”

Excelsior kende een prima seizoenstart en begon net als FC Twente met twee overwinningen. Na drie wedstrijden hebben FC Twente en Excelsior beide zes punten. De Tukkers staan echter één plek hoger op de ranglijst dan de Rotterdammers op basis van een beter doelsaldo. FC Twente staat zesde en Excelsior zevende.

De wedstrijd FC Twente – Excelsior wordt woensdag afgetrapt om 21:00 uur.