Excelsior promoveert na bizarre promotiekraker tegen ADO Den Haag

Na FC Emmen en FC Volendam, keert ook Excelsior terug naar de eredivisie. De Rotterdammers speelden zondag de return tegen Excelsior in een uitverkocht stadion van ADO Den Haag. De heenwedstrijd in Rotterdam eindigde in een 1-1 gelijkspel. In Den Haag wist de ploeg uit Kralingen te winnen na strafschoppen.

ADO Den Haag kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong en vlak na rust was het Steijn die de 3-0 scoorde. De wedstrijd leek te zijn gespeeld, tot het moment dat Asante op een knullige manier zijn tweede gele kaart pakte. Hij dacht een vrije trap mee te krijgen en pakte de bal met de hand. Het bleek een dure handsbal.

De rode kaart gooide de wedstrijd op z'n kop want Excelsior scoorde in de 79e minuut en de 82e minuut. Met deze 3-2 stand had Excelsior nog maar één doelpunt nodig om een verlenging uit het vuur te slepen. Echter kreeg ook Excelsior rood in de verlenging. Toch was het Excelsior dat via clubtopscorer Dallinga in de derde minuut van de blessuretijd de 3-3 scoorde. Het resulteerde in een verlenging.

Sem Steijn kreeg de verlenging niet meer mee, want hij werd bij een 3-2 stand al gewisseld. In de verlenging was het ADO Den Haag dat als eerste wist te scoren. Het was Komljenovic die de doelman van Excelsior passeerde. Excelsior gaf niet op en scoorde in de tweede helft van de verlenging via Yaakoubi opnieuw de gelijkmaker. Het was voldoende om ook een strafschoppenserie af te dwingen. Deze werd uiteindelijk met 8-7 gewonnen door Excelsior.