Falende arbiter vlucht als een dief in de nacht na blunder met Sadílek

FC Twente heeft 2021 afgesloten met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij FC Utrecht. De Tukkers kwamen in de eerste helft op een 1-0 voor sprong, maar wist deze niet vast te houden. Dit had mede te maken met de rode kaart die Sadílek al in de 51e minuut getoond kreeg.

De Tsjechisch international ging een luchtduel aan en raakte met zijn elleboog zijn tegenstander. Martens trok direct rood en dat mag alleen als wordt geconstateerd dat de speler zijn elleboog als wapen gebruikte. Daarvan was geen sprake en het wachten was op de ingreep van VAR Gözübüyük, maar die bleef uit.

FC Twente moest met tien man door en moest, inclusief blessuretijd, de voorsprong iets meer dan 40 minuten verdedigen. Lang leek het erop dat de Tukkers met drie punten uit de Galgenwaard zouden vertrekken, tot de 96e minuut. Het was Mahi die die de opnieuw uitblinkende Unnerstall wist te passeren.

Na afloop was het wachten op de dienstdoende scheidsrechter zodat hij zijn kant van het verhaal kon doen. Martens liet echter weten hier geen trek in te hebben en vluchtte als een dief in de nacht.

Naast Martens mag de schuld mede neergelegd worden bij de KNVB. Die besloot voor deze belangrijke subtopper een scheidsrechter aan te stellen die het merendeel van zijn wedstrijden fluit in de Keuken Kampioen Divisie. Het is opnieuw bewezen dat Martens niet geschikt is voor wedstrijden waarbij je bij voorbaat weet dat de emoties hoog op gaan lopen.