'Falende' Blom beloond met bekerwedstrijd in Groningen

De KNVB maakte eerder vanmiddag bekend dat Jochem Kamphuis de competitiewedstrijd tegen Cambuur leidt, nu is ook duidelijk wie de bekerwedstrijd tussen FC Twente en FC Groningen in de Euroborg in handen heeft. Scheidsrechter Kevin Blom moet deze bekerkraker in goede banen zien te leiden.

Het is toch wel enigszins opvallend te noemen dat 41-jarige arbiter de bekerwedstrijd toebedeeld krijgt, aangezien de scheidsrechter afgelopen weekend flink wat kritiek kreeg van Cambuurzijde na het 'verpestten' van de wedstrijd tussen Cambuur en PSV.

[google]Blom gaf in de achtste minuut Sander van der Streek de rode kaart na hands in de zestien. De strafschop die daarop volgde werd benut door PSV en uiteindelijk liepen de Eindhovenaren uit naar 0-6. Tot overmaat van ramp besloten Blom en zijn assistenten in de tweede helft nog twee minuten blessuretijd bij te voegen. Dit tot grote woede van Cambuur-trainer Henk de Jong.

Eerder dit seizoen raakte Kevin Blom ook al in opspraak. In de eerste speelronde besloot de arbiter bij het duel Feyenoord - FC Utrecht (3-2) om Rick Karsdorp naar de kant te sturen met een rode kaart. Bovendien gaf de scheidsrechter twee penalty's waar bij beiden een kanttekening geplaatst kon worden. De KNVB besloot daarop om Blom te passeren voor de tweede speelronde van het betaalde voetbal.