Nieuws

FC Groningen - FC Twente 2010 - 2011

FC Groningen - FC Twente 2010 - 2011

Zondag 23 Januari 2011 wachte FC Twente een zware opgave wanneer het team van Michel Preud’homme het op moest nemen tegen het goed draaiende FC Groningen. Dertig keer eerder troffen FC Twente en FC Groningen elkaar in de provinciehoofdstad. Daarvan won de thuisclub veertien keer, was er zeven keer een gelijkspel en gingen negen keer de punten mee naar Enschede. Het vreselijke uitvak van FC Groningen was goed gevult maar het blijft een Varkenskooi (zie de fotos verderop deze pagina) en begrijpelijk dat FC Groningen deze kaarten voor niets van de hand doet.

Dankzij twee treffers van de Oostenrijker Marc Janko zegevierde de ploeg van trainer Michel Preud'homme met 2-1.Janko trof midweeks ook al vier keer doel tegen Heracles. Tegen Groningen kreeg de Oostenrijker een uitgelezen kans om er drie te maken. Tien minuten voor tijd schoot hij vanaf de penaltystip hard op de paal.

In de beginfase gingen beide ploegen hartstochtelijk op zoek naar het eerste doelpunt. De eerste goal in het treffen tussen de beste thuisploeg (FC Groningen) en de beste uitploeg (FC Twente) viel na ruim een halfuur spelen. Tim Matavz bewees namens Groningen nog maar eens een echte spits te zijn. De Sloveen verschafte zich met een uitstekende loopactie precies genoeg ruimte om een voorzet van Thomas Enevoldsen richting de lange hoek te duwen: 1-0.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de verkregen voorsprong. Marc Janko kon van dichtbij zijn dertiende seizoenstreffer binnenschieten. De Oostenrijkse spits kreeg de bal met wat geluk voor zijn voeten, verdediger Douglas kreeg onbedoeld een perfecte assist op zijn naam.

Ook de tweede helft was interessant. Twente was, inmiddels met invaller Theo Janssen in de gelederen, na zeventig minuten spelen bijna trefzeker. Peter Wisgerhof verzuimde in kansrijke positie voor de voorsprong te zorgen. Naarmate de tweede helft vorderde, verliet Twente steeds meer de verdedigende stellingen. Het overwicht werd door Janko vertaald in een voorsprong. De manier waarop was uiterst fraai. Janssen leverde een perfecte voorzet, Janko rondde met een vallende volley op sublieme wijze af: 1-2. Janko kreeg in de slotfase de kans het duel van alle spanning te ontdoen. Maar zijn penalty trof de paal, waardoor hij eveneens naliet zijn tweede hattrick op rij te laten aantekenen in twee duels. Ondanks verwoede pogingen bleef de gelijkmaker voor de noorderlingen uit.

Door de zwaarbevochten zege blijft Twente in het spoor van PSV dat bij VVV-Venlo gemakkelijk won (0-3). De Tukkers namen wel verder afstand van Ajax en vergrootten het gat met de Amsterdammers naar vijf punten. Groningen blijft ondanks de eerste thuisnederlaag van het seizoen vierde.
Bron: VI.nl

Foto's van de wedstrijd FC Groningen - FC Twente

Iedereen van Twitter bedankt voor de foto's. (http://www.marcperquin.nl/ http://www.bouwboxtwente.nl , http://twitter.com/fardauw, http://twitter.com/jawillems)
[nggallery id=142]

Opstelling FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Onyewu, Brama, De Jong, Landzaat (Bajrami/77), John (Janssen/46), Janko (Bengtsson/90), Chadli.

Opstelling FC Groningen: Luciano, Kieftenbeld, Ivens, Granqvist, Stenman, Holla (Pedersen/83), Hiariej (Ajilore/75), Enevoldsen, Garcia (Andersson/72), Matavz, Tadic.

Samenvatting FC Groningen - FC Twente

[youtube]04T-AU0ZlpE[/youtube]
Prachtige Samenvatting hieronder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties