FC Groningen - FC Twente 0-3 2012-2013

FC Twente heeft vandaag haar eerste overwinning van 2013 geboekt. In de Euroborg werd FC Groningen met 0-3 verslagen. Leroy Fer zorgde op slag van rust voor de openingstreffer. De penalty die Dusan Tadic in de 78e minuut benutte, zorgde voor de beslissing. Spits Luc Castaignos wist daarna nog de 0-3 te scoren.

In de openingsfase van dit duel hadden beide teams veel balverlies. Hierdoor kwamen beide teams vrijwel niet in de buurt van de goal. Pas na een kwartier spelen kreeg Burnet namens FC Groningen de eerste kans van de wedstrijd. Hij schoot de bal echter recht in de handen van doelman Mihaylov. Later was Burnet nogmaals erg dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot ging voorlangs.

Aan Twentse zijde was het verdediger Douglas, die vorige week tegen Vitesse ontbrak wegens een disciplinaire schorsing, die voor de kansen moest zorgen. Eerst kopte hij de bal uit de vrije trap van Hölscher in de handen van doelman Bizot en later belandde zijn schot, dat kracht miste, ook in de handen van Bizot. Op slag van rust was het Leroy Fer die FC Twente op voorsprong zette. Hij kopte de bal uit de corner van Tadic raak. Door deze goal goed te keuren haalde scheidsrechter Blom zich de woede van de FC Groningen-spelers op de hals, want zij zagen voorafgaand aan het doelpunt een overtreding van Braafheid op De Leeuw. Geboorte Verhuur Twente

In de tweede helft waren er evenals in de eerste helft van deze wedstrijd weinig kansen. Na 78 minuten spelen kon invaller Castaignos na een prachtige steekpass van Hölscher alleen op het doel van Bizot af. De doelman haalde de spits onderuit, waarop scheidsrechter Blom besloot de doelman met rood van het veld te sturen en FC Twente een penalty toe te kennen. Dusan Tadic wist de penalty raak te schieten waardoor de stand 0-2 werd.

Enkele minuten later kon Castaignos opnieuw alleen op de Groningse doelman af en wist hij de bal langs Luciano te schieten. Ditmaal zorgde Tadic voor de steekpass. Door deze overwinning klimt FC Twente van de zesde naar de vijfde plek op de ranglijst van de Eredivsie.