FC Köln nipt te sterk voor FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft gisteravond haar eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren. In Hengelo was FC Köln met 0-1 te sterk.

De wedstrijd werd niet gespeeld in twee helften, maar in drie blokken van 25 minuten. De Duitse vrouwen kwamen in in het eerste blok op voorsprong. In de daaropvolgende blokken kreeg FC Twente enkele goede kansen, maar wist het niet te scoren.

Maud Roetgering en Judith Westervelt vielen geblesseerd uit, maar de ernst van de kwetsuren valt waarschijnlijk mee. Nieuwkomers Yana Daniëls, Félicienne Minnaar, Arianne Criscione en Betty Anane maakten hun eerste speelminuten. Jill Roord en Danique Kerkdijk ontbraken nog, omdat zij actief zijn op het WK onder 19 in Noorwegen.

[google]Trainer Arjan Veurink was ondanks de nederlaag toch tevreden na afloop. "Wij zijn net begonnen", zegt hij op de clubsite. "Ondanks dat de tegenstander al drie weken getraind heeft vond ik niet dat het verschil in fitheid heel groot was. Het is een prima eerste wedstrijd, ook al is het een nederlaag. We hebben veel speelsters minuten kunnen geven en dat is een mooi uitgangssituatie voor de komende trainingsweek."

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Veenendaal, van Os, Minnaar, Wigger, Worm, Dekker, Munsterman, Daniëls, Westervelt, Jansen, Anane.