Nieuws

FC Schalke - FC Twente (4-1) EL 2011-2012

FC Schalke - FC Twente (4-1) EL 2011-2012

Het is FC Twente niet gelukt voor het tweede opeenvolgende seizoen door te dringen tot de laatste acht van de Europa League. Het elftal van trainer Steve McClaren kwam donderdag na een goed begin tekort tegen Schalke 04. De thuisclub won met 4-1, ruim voldoende na de 1-0 in Twents voordeel eerder in Enschede. Klaas-Jan Huntelaar was met drie treffers de man van de wedstrijd.

De start van FC Twente was goed, met veel balbezit. Dat werd al na 14 minuten beloond met de openingstreffer. Willem Janssen schoot, met links nog wel, 'tegendraads' in, na een prachtige combinatie tussen Luuk de Jong en Nacer Chadli.

De Duitsers hadden tijd nodig om zich van deze tegenslag te herstellen. FC Twente had daar 4 minuten na de openingstreffer bijna van geprofiteerd. Chadli speelde zich vrij, maar schoot in kansrijke positie over het doel van Timo Hildebrand.

Fotoreportage FC Schalke - FC Twente 4-1

[nggallery id=308]

Daarna kreeg Schalke meer greep op het duel. Dat leidde na iets minder dan een half uur tot de gelijkmaker. Huntelaar, geheel vrijgelaten door Douglas, kon inkoppen. De international van Oranje, die het eerste duel in Enschede wegens een blessure miste, deed dat na een voorzet van Julian Draxler.

FC Twente begon in een verrassende samenstelling aan de ontmoeting. Peter Wisgerhof zat wegens een lichte blessure op de tribune. Verder hield coach Steve McClaren Leroy Fer en Ola John, toch de spelers in vorm, aanvankelijk op de bank. Mogelijk deed de Engelse coach dat met het oog op de topontmoeting van zondag in de eredivisie tegen Feyenoord.

Na de hervatting kwam FC Twente wat ongelukkig op achterstand. Raul schoot hard tegen de hand van Janssen en scheidsrechter Viktor Kassai kon weinig anders doen dan de bal op de stip leggen. Van elf meter zette Huntelaar Schalke op 2-1. Na een handig passje van Raul maakte Jermaine Jones er vervolgens 3-1 van, met een door Janssen van richting veranderd schot. Dat was voldoende voor de thuisclub. Vervolgens schoot Huntelaar Schalke nog naar 4-1.

Leugers en Huntelaar bij RTVOost

Get Microsoft Silverlight

Wedstrijdstatistieken FC Schalke '04 - FC Twente 4-1

Doelpunten: 0-1 Janssen (14), 1-1 Huntelaar (29), 2-1 Huntelaar (57/pen), 3-1 Jones (71), 4-1 Huntelaar (81)

Arbiter: Kassai (Hon)

Geel: Fuchs, Huntelaar, Rosales, Leugers, Janssen, Tiendalli, Holtby, De Jong.

Schalke 04: Hildebrand, Uchida, Papadopoulos, Matip, Fuchs, Holtby, Jones (Mortitz/88), Draxler (Obasi/90), Farfan, (Marica/86), Raul, Huntelaar.

FC Twente: Mihaylov, Cornelisse, Bengtsson, Douglas, Rosales, Brama (Plet/76), Janssen, Leugers (Fer/51), Bajrami (O.John/58), De Jong, Chadli.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties