FC Twente - ADO Den Haag 2-0 2012-2013

FC Twente - ADO Den Haag 2-0  2012-2013

FC Twente is de maand december goed begonnen. In de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag wisten de Tukker na vijf wedstrijden gelijk te hebben gespeeld eindelijk weer eens te winnen. FC Twente, dat vandaag de bovenliggende partij was, kwam door een doelpunt van Tadic op 1-0. Bulykin, die de plek van de gepasseerde Castaignos vandaag in mocht nemen, zorgde voor de 2-0. Vlak na rust moest Chery het veld met een rode kaart verlaten.

In de beginfase was FC Twente heer en meester. De kansen stapelden zich in de eerste 20 minuten op. De voorzetten van Roberto Rosales zorgden voor veel gevaar voor het doel van Coutinho. Met name Leroy Fer, die nog niet lang terug is van een knieblessure, kreeg veel mogelijkheden om de openingstreffer te maken. Zijn doelpogingnen hadden echter niet het gewenste resultaat.

In de loop van de eerste helft verslapte FC Twente waardoor ADO dreigender werd. Echte kansen op de openingstreffer kregen de Hagenezen niet, waardoor de rustsstand werd bepaald op 0-0.

Al snel na rust kreeg FC Twente een meevaller: Enschedeër Chery van ADO Den Haag kreeg een rode kaart voor een overtreding op Schilder. FC Twente behield in de tweede helft het meeste balbezit. Toch heeft de ploeg van McClaren nog steeds moeite met het creëren van kansen. In de 55e minuut was het raak voor Dusan Tadic. De sterk spelende Fer kon de bal naar Bulykin spelen, die hem vervolgens weer kaatste op Tadic, waardoor de Serviër de 1-0 op het scorebord bracht.

Na de openingstreffer ging FC Twente meteen op de zoek naar de 2-0. Enkele minuten na de goal van Tadic belandde het schot van Bulykin uit een pass van Gyasi op de paal. Door Castaignos in te brengen voor Bengtsson maakte FC Twente duidelijk dat voor hen vandaag alleen de winst telde. In de 83e minuut wist Bulykin een pass van Fer niet goed aan te nemen waardoor Coutinho in eerste instantie kon redden. Vervolgens kon Bulykin de bal alsnog intikken: 2-0. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kon Wout Brama nog uithalen vanaf de rand van de zestien, maar zijn schot werd door Coutinho naast getikt.

Door deze overwinning en het verlies van PSV bij Ajax (3-1) is FC Twente weer koploper in de Eredivisie. Nummer twee PSV heeft één punt achterstand op de Twentenaren. Als nummer drie Vitesse morgen de thuiswedsrijd tegen Roda JC winnend afsluit komt de ploeg van Fred Rutten in punten gelijk met koploper FC Twente.

Boschker; Rosales, Douglas, Bengtsson ('67 Castaignos), Schilder; Brama, Fer, Janssen ('79 Wisgerhof); Gyasi, Bulykin ('85 Hölsscher), Tadic