FC Twente - Ajax 0-2 2012-2013

FC Twente heeft vandaag met 0-2 verloren van Ajax. Het team van interim-trainer Alfred Schreuder toonde inzet, maar toch was het absoluut niet opgewassen tegen de Amsterdammers. Door deze nederlaag lijkt FC Twente definitief af te haken voor het landskampioenschap.

Na een prachtige sfeeractie met spandoek en vuurwerk, georganiseerd door Vak-P, begon FC Twente fel aan de wedstrijd. Na vier minuten kwam Ajax echter al op voorsprong. Het afschandsschot van Moisander belandde in de Twentse goal nadat doelman Mihalov niet voluit ging. De supporters trokken zich niet veel aan van het tegendoelpunt en gingen gewoon door met het steunen van hun ploeg. Na 35 minuten wist de jarige Toby Alderweireld het thuispubliek, dat hun team nog geen enkele kans zag creëren, stil te krijgen. Hij kon de bal in alle vrijheid achter doelman Mihaylov koppen.
Geboorte Verhuur Twente

FC Twente begon de tweede helft vol goede moed. Dit resulteerde in een paar kansen. Zo kon Castaignos, die na rust in het veld was gekomen voor Gutiérrez, zijn voet nog tegen een voorzet aan krijgen. Zijn schot belandde in de handen van Vermeer. Ook een prachtige vrije trap van Tim Hölscher, die vandaag voor het eerst in de basis van de Tukkers startte, belandde in de handen van de Ajacied. Ook Ajax kreeg nog kansen om de voorsprong uit te breiden, maar zij wisten het net niet te treffen, waardoor de stand 0-2 bleef.

Door deze nederlaag blijft FC Twente de nummer vijf van de Eredivisie. De achterstand op koploper PSV, dat vandaag won van VVV Venlo, bedraagt nu, met nog negen wedstrijden te gaan, negen punten. Ajax staat nu tweede met twee punten achterstand op PSV.