FC Twente bekert verder na ruime overwinning op FC Eindhoven

FC Twente heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de KNVB Beker. De club uit Enschede speelde dinsdagavond in eigen huis tegen FC Eindhoven, waar het met 3-0 wist te winnen.

FC Twente nam vanaf het begin het heft in handen. Na ruim een halfuur spelen brak de thuisploeg de score open. Tom Boere verlengde een Twentse hoekschop via het hoofd in het doel en tekende hiermee voor de 1-0. Op slag van rust leek de bezoekende ploeg op gelijke hoogte te komen, echter kon spits Mart Lieder zijn voet niet tegen de bal krijgen. Beide ploegen zochten de kleedkamers op bij een 1-0 tussenstand.

[google]Na de rust nam FC Twente wederom het initiatief. Na enkele minuten spelen in de tweede helft werd Tom Boere door invaller Fredrik Jensen vrij voor de keeper gezet, waarna de spits de score verdubbelde en zijn tweede treffer van de avond maakte. In de 56ste minuut werd, na uitvoerig overleg met de videoscheidsrechter, een handsbal van Lieder bestraft met een penalty voor FC Twente. Deze werd feilloos binnengeschoten door Adnane Tighadouini. In de slotfase betrad Nicky Kuiper namens FC Eindhoven het veld in de Grolsch Veste, de voormalig FC Twente-verdediger werd toegezongen door de Twentse aanhang. Verdere kansen mochten niet baten en hiermee werd de eindstand bepaald op 3-0 in het voordeel van de Tukkers.

Scoreverloop
28' 1-0 Boere
49' 2-0 Boere
56' 3-0 Tighadouini (p)

Opstelling FC Twente: Brondeel, Ter Avest, Bijen, Thesker, Cuevas, Van der Heyden, Liendl (69' Van der Lely), Tighadouini, Slagveer (69' Buckley-Ricketts), Assaidi (45' F. Jensen), Boere.